baderomsguiden

Slik lykkes du med oppussingen av badet

Å skape seg sitt eget drømmebad er et ønske mange av oss går med, og det kan virke forvirrende med alt vi kan velge mellom. Vi har derfor samlet mange gode baderomsleverandører på nett. Leverandører som kan hjelpe deg på veien slik at du kan oppfylle drømmen om et fantastisk bad.

Her finner du leverandører som kan levere alt fra badekar til baderomsplater, samt flotte vasker. Kanskje ønsker du deg en kran i gull, da kan du være sikker på at du finner det her.

Det er mye å tenke på når du skal renovere badet ditt eller fornye det. Vi har derfor satt sammen noen tips til hva du bør tenke på før du setter i gang med oppussingen.

Lag en plan

Legg en plan før du river, har du alt du trenger?

Det er spennende å gjøre endringer i hjemmet og renovering av badet er intet unntak. Du kan både pusse opp badet og renovere det fra bunnen av. Uansett hva du tenker å gjøre er det alltid greit å ha en plan. Start med å se for deg hvordan du vil at drømmebandet ditt skal se ut og ta frem målebåndet.

Bytte ut det gamle med det nye

Enkelte ting på badet kan du sjelden gjøre noe med uten at det blir særdeles kostbart, men du kan bytte ut både dusjen, badekaret, vasken og toalettet. Mange elsker å ha badekar og det har blitt mer og mer populært de siste årene. Andre synes badekaret tar stor plass og vil heller utnytte plassen på badet til noe annet. Du kan også få kombinert badekar og dusj slik at alle i familien får ønskene sine oppfylt.

Visste du at nå er det populært med sorte toaletter? På det rette badet kan et sort toalett virkelig sørge for noen røffe kontraster.

Hvor stor plass har du?

Sørg for å måle nøyaktig, i det alle fliser er lagt og du mangler 13 millimeter er gode råd dyre!

Når du skal velge nye baderomsmøbler bør du tenke over hvor mye skap-plass du trenger og hva du har plass til på ditt bad. Om du synes du har litt liten plass på badet ditt i dag kan det være en fordel med en baderomsinnredning som ikke tar så stor plass. Det samme gjelder hvis du ønsker stor oppbevaringsplass. Da bør du velge en større innredning eller se om du kan lage noen nye smarte løsninger.

Hvilken stil skal drømmebadet ditt ha?

Å renovere og pusse opp bad er ikke noe man vanligvis gjør årlig og når du nå setter i gang med denne prosessen er det viktig at du tenker over hvilken stil du ønsker deg.

Drømmer du om et spa-bad i naturlige materialer og steam dusj? Eller vil du ha et trendy bad i knalle farger? Her vil du alltid finne noen som har akkurat det du ser etter.

Bruk gjerne litt tid på å bestemme deg for stil og fargevalg. Mest sannsynlig skal du leve med det nye badet ditt en god stund fremover.

Ny innredning og vask

Ønsker du en rustikk stil? Det er ikke alltid like lett å få tak i det du ønsker. Begynn å lete tidlig!

Når du skal bytte ut vasken på baderommet kan du velge mellom å kjøpe innredning med nedfelt vask eller kjøpe det hver for seg. Når du skal velge vask til badet må du sørge for at du ikke velger innredning som tar for stor plass eller som blir vanskelig å installere.

Belysning

Det er like viktig med riktig belysning på badet som på kontorer og du bør bruke litt tid på å velge riktig lys. Det kan også være en fordel å ha dimmere på badet. Ingenting er bedre enn å lene seg tilbake i et badekar med dunkel belysning og litt svak musikk i bakgrunnen. Da er det bare å lene seg tilbake og samle energi til en ny dag.

Fliser, plater og farger

Sørg for at flisene har farger som gjør det lett å endre «look og feel» med tilbehøret.

Når du planlegger badet kan det være du vil gjøre noen endringer med veggene. Du kan både bytte fliser og plater på veggen, men husk at dusjområdet må være vanntett. Her bør du sørge for å bruke fagfolk, men du kan velge det du ønsker deg og her er også valgmulighetene mange. Sørg for at det passer sammen med resten av stilen din.

Husk detaljene

Uten litt pynt og stas, blir badet raskt nakent. Er mannen din i tvil om det er viktig, vis han dette bildet!

Du kan sørge for stor endring ved å være nøye med detaljene. Alt fra håndtak på innredningen til kranene på vasken og i dusjen. Disse kommer ofte i flere ulike farger og stiler så sørg for å velge det som passer best inn hos deg.

En annen viktig detalj som virkelig har skutt fart i popularitet er runde store speil. Disse blir et fantastisk blikkfang og mange kommer med integrerte lys. Perfekt både når du må på badet om natten og når du skal gjøre deg klar for dagen. 

I tillegg bør du sørge for at utstyr som søppelbøtte og kanskje også toalettkosten matcher resten av innredningen.

En plass for alt

Man får nesten aldri nok skap-plass!

Noe man ofte glemmer når man innreder et bad er et sted hvor man kan sette alt vi bruker av såper og shampo. Dette blir ofte stående på gulvet og står som regel alltid litt i veien. Har du mulighet så kan du bygge ut en liten hylle i dusjen eller du kan kjøpe noen fine hyller som gjør jobben som såpeholdere.

Kroker og holdere

Mange har med årene sett nytten av å ha en håndkleholder med varme. Da blir håndklærne tørre på et øyeblikk og de er alltid varme og lune når du skal bruke dem.

Det kan også være en fordel å ha nok kroker på badet. Der kan du henge alt fra håndklær til en skittentøyskurv i tøy. Ofte kan det være greit å få tingene opp fra gulvet.

Levering

Husk at når du planlegger badet ditt at du bestiller det du trenger i god tid. Det kan være lang ventetid på en del av det du ønsker deg og lite er mer frustrerende enn å vente på viktige deler for å kunne ferdigstille drømmebadet.

Å planlegge et nytt bad kan være en utfordring når det kommer til alle valgene du skal ta. Bruk tiden på å bli inspirert av andre. Sjekk sosiale medier og kataloger, se på farger og løsninger som andre har gjort og se om du kan gjøre noe tilsvarene.

Nedenfor finner du et utvalg av gode nettbutikker vi anbefaler. Lykke til med oppussingen! 

Mer inspirasjon

Rørkjøp

Rørkjøp er en landsdekkende rørleggerkjede bestående av over 400 rørleggerbedrifter. De er representert i alle landets fylker. Med egen nettbutikk på rorkjop.no, gjør de det enkelt for deg å finne rørlegger og bestille produkter på samme sted. Som forbruker gir de deg trygghet for at det alltid er hjelp å få, enten på telefon eller mail

Interform

Interforms forhandlere er i alle store norske byer og ellers over hele landet. Karene produseres av vakumformet 5 mm sanitærakryl fra Holland og forsterkes med glassfiber og polyester. De blir deretter montert og testet. De har i dag 20 forskjellige grunnmodeller.

Hafa

Baderomsmøblene setter stilen for hele baderommet. I Hafa sitt sortiment kan du velge mellom syv serier. Ulike i uttrykk og design, men med samme høye kvalitet, gode oppbevaringsmuligheter og smarte funksjoner, uansett valg av møbel

Svedbergs

Hvilken følelse vil du skape i det nye baderommet ditt? For å gjøre det enkelt har Svedbergs delt inn møbelseriene i sju ulike grupper. Hver og en med sitt spesielle formspråk. Designen varierer en hel del, men felles er den høye kvaliteten, de gjennomarbeidede detaljene og de praktiske funksjonene.

VB

VB har et stort utvalg av baderomsmøbler til såvel store som små bad – i en suveren kvalitet. Det gir deg mange gode muligheter til å forvandle badet til akkurat den lille oasen du vil ha.

VVS Eksperten

VVS Eksperten er en rørleggerkjede med ca 380 selvstendige rørleggerbedrifter. I medlemsmassen er det små, mellomstore og store rørleggerbedrifter, både med og uten butikk.

Billig VVS

I dag er Billig VVS markedsledende leverandør av VVS-produkter på nett i Danmark, og suksessen fortsetter i Norge og Sverige. Samme gode priser og samme uslåelige service.

Bad

Bad har en kundeservice består av et kompetent lag rørleggere og konsulenter som alltid vil være i stand til å hjelpe med faglige råd og svar på dine spørsmål.

Nygaardbad

Nygaard Bad ble startet i 2010 med hovedfokus på salg av baderomsinnredning. Utvalget vokste raskt, og i dag leverer de kvalitetsprodukter i alle baderomskategorier til markedets laveste priser, til hele landet.

Bauhaus

Bauhaus har eksistert i mer enn 50 år. Kjeden har lenge bevist sin konkurranseevne med et bredt spekter av kvalitetsprodukter til konkurransedyktige priser, kompetent rådgivning og best mulig service.

Maxkjøp

Baderomsinnredninger gjør underverker for inntrykket på baderommet. Det er også en stor favoritt for de som skal pusse opp! Da er det viktig å ta hensyn til hvor mange som skal bruke badet, gjøre målinger av rommet og finne ut hvordan du best utnytter plassen.

Fliseguiden

Se vår oversikt over fliseleverandører her