Fantastiske møbler laget av restaurerte flydeler

Fantastiske møbler laget av restaurerte flydeler

Alle flyvemaskiner har en tilmålt levetid, og mange av de kasserte flyene blir parkert på ubestemt tid i såkalte «jet boneyards» i Mojave- ørkenen i den sørvestlige delen av USA. Andre fly blir tømt for komponenter som fortsatt kan brukes og andre gjenværende aluminumsdeler blir resirkulert. Noen har faktisk funnet ut at de resirkulerte delene kan brukes til å lage møbler og vi har funnet noen fantastiske eksemplarer som vi virkelig kunne tenke oss.

Det er nok ikke så enkelt å plutselig komme over flydeler som vi kan gjøre noe kreativt med, men vi kan hvertfall glede oss over resultatene til de som har klart det.

Bae 146 Lampe

Flylampe
Lampe laget av deler fra et Bae 146 fly.

En fantastisk flott lampe laget av deler av flytypen Bae 146. Denne lampen har med seg en godt stykke med historie og hadde passet perfekt i nesten hvert eneste hjem. Flytypen Bae 146 var et mellomstort sivilt fly som ble produsert i Storbritania av British Aerospace. Denne flytypen var i produksjon fra 1981 til 2002. Denne serien ble den nest mest produserte sivile jetflyserie i britisk historie.

Skrivebord fra høyre flyvinge

Flyskrivebord
Skrivebord laget av rester fra høyre vinge.

Tenk å hatt dette skrivebordet på kontoret, det ville definitivt vært et fantastisk blikkfang. Er man i tillegg flyinterressert ville det skapt stor begeistring. Det begeistrer hvertfall oss.

Sofa laget av flydeler

flysofa
Utrolig tøff sofa.

Det er ikke hver dag man har muligheten til å la seg synke ned i en sofa laget av gamle resirkulerte materialer. Det er ikke tvil om at denne ser tøff ut, og de som har laget den bør gi seg en klapp på skulderen for «vell utført arbeid».

Boing 737 Ball Chair

Flystol 2
En flott variant av den populære «ball chair».

Den originale Ball Chair ble designet av en finsk møbel designer i 1963. Den har vært, og er, fortsatt veldig populær, den er kjent for sin uvanlige form. Her har det blitt laget en replikasjon av den originale stolen, men laget fra en Boing 737.

Boeing 737 er et kort- og mellomdistanse tomotors jetfly. Denne flytypen ble egentlig utviklet for å være en kortere og billigere versjon av Boengs 707 og 727. I dag er 737 modellen det eneste kortdistanse-flyet som produseres av Boeng. Det første 737 flyet  hadde sin første flyvning i 1967.

Barkrakker fra gamle flydeler

Flykrakker
Utrolig kule barkrakker.

Barkrakker som dette er ikke noe du ser overalt, og når du vet at de er laget av pensjonerte flydeler blir de enda mer spennende. Bare det å vite hvor materialet opprinnelig kommer i fra er mer nok for oss.

Kontorpult fra vingen

Flyskrivebord 2
Kontorpult laget av vingen fra et Aviator fly.

Det industrielle utrykket har vært populære en stund, og med en kontorpult laget fra en avlagt vinge fra et fly er stilen virkelig fullkommen.

Konferanse bord fra en 747 Jumbo Jet

Flybord
Sinnsykt tøft konferansebord.

Med dette konferansebordet blir du kongen av kontoret. Laget fra en Jumbo Jet fra Boing 747. Å ha et konferansebord hvor du fortsatt kan se delene av jet motoren er utrolig tøft. Jumbojeten er verdens nest største passasjerfly med fire jetmotorer og hadde sin første flyvning i 1969.

Dusj fra en jetmotor

Flydusj
Et tøft alternativ til dusj.

Å komme inn på et bad hvor dusjen er en avlagt jetmotor hadde gitt oss litt hakeslep. Virkelig et tøft alternativ til de vanlige dusjhodene.

Seng fra en Jumbo 747

Flyseng
Seng fra en jumbo 747.

Vi hadde blitt rimelig lange i maska hvis vi hadde kommet hjem til noen og det var dette som møtte oss. Vi hadde blitt veldig imponerte og enda litt til.

Stol av gamle flydeler

Flystol
Denne stolen ønsker vi oss.

Denne stolen kunne vi lett hatt i stuen. Du behøver ikke ha et industrielt uttrykk i hele huset for å like en stol som dette. Den kan passe inn overalt og vil være husets største blikkfang.

 

Da er det vel bare å hive seg rundt å se om du kan finne en kreativ sjel som kan smelle sammen noen fantastiske møbler laget av flydeler? Det finnes faktisk noen leverandører der ute som selger tilsvarende møbler så kanskje er du heldig og finner akkurat det du ønsker deg.

Kilde: www.wikipedia.no

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...