Dette kan du bruke bakepulver til

Dette kan du bruke bakepulver til

Bakepulver er noe de aller fleste av oss har hjemme. Ofte så går bakepulveret ut på dato før vi får brukt opp alt sammen, men nå har vi funnet 13 geniale måter å bruke opp bakepulveret på. Har du dette i huset er det ikke mange flekkene eller urenhetene du ikke klarer å hanskes med. Bakepulver er utrolig anvennlig og kan brukes til mer enn bare boller og kaker.

La krommen skinne

bil
Puss krommen med bakepulver og det vil skinne i lang tid.

Du kan få lykter, krom, vinyl og vinduer skinnende blanke med bakepulver. Bland sammen 1 dl bakepulver og 2 dl vann. Smør på blandingen og tørk av med en fuktig klut. Puss over det hele til slutt med en tørr micorfiber klut og bilen skinner som aldri før.

Brente panner og gryter

Gryte
Brente panner og gryter er ikke lengre krise når du bruker dette tipset.

Av og til er vi uheldige og klarer å brenne fast hele middagen i bunnen av gryta. Du har sikkert forsøkt å få den ren igjen med skrubbing og stålull, men dette trikset med bakepulver fungerer enda bedre. Hell vann i gryta og tilsett et par teskjeer med bakepulver. Kok opp vannet og hell det ut. Vann med bakepulver som blir kokt løsner brente matrester.

Du kan også skrubbe kjelen med bakepulver og litt vann. De fastbrente restene vil løsne nå også, men det er ikke like effektivt som når du koker opp bakepulver og vann.

Rens Sølvbestikket

sølvbestikk
Å få skinnende blankt sølv er ikke lenger en kamp du trenger å utsette.

Rensing av sølv er en evig rund-dans med bestikk og smykker som ligger i en skuff og blir misfarget. Prøv å pusse det med 3 deler vann og 1 del bakepulver. Husk å skylle det godt etter du er ferdig med å pusse det. Tørk over sølvet med en klut som er laget for vinduer og speil.

Når huset er et tegneark

blyanter
Et greit knep å ta med seg på veien når barna har bestemt seg for å sette farge på verden, inne.

Du har sikket vært ute for at våre små håpefulle har brukt hele huset som sitt tegneark når  de skal lage sitt mesterverk. Stoler, bord og vegger har plutselig kruseduller og streker overalt. Prøv å helle bakepulver på en fuktig klut og se om kunstverket kan vaskes bort.

Luktende sko

sko
Lukten fra sko er aldri behagelig og kan være vanskelig å bli kvitt, men prøv med litt bakepulver i skoene, det gjør underverker.

Har du sko du har gått barbent i kan de fort lukte skikkelig surt, og den lukten kan være vanskelig å fjerne. Prøv å drysse bakepulver i skoene. Lukten skal forsvinne og skal etter sigende også sørge for at de ikke begynner å lukte igjen.

Myggstikk

mygg
Denne krabaten kan lage mange søvnløse netter.

Denne innpåslitne karen kan virkelig gi deg mangel på nattesøvn med myggstikk som klør og klør. Bland sammen bakepulver og vann, smør på huden, dette skal lindre både kløe og svie.

Tette rør

sluk og rør
Vi hiver mye i vasken som både sluk og rør får lide for, men med litt bakepulver kan du begrense problemene.

Heller du 2 dl bakepulver i vasken og i sluket hver uke så kan du slippe unna tette rør og vondt lukt som fort kan oppstå i eldre hus med gamle rør.

Til kattedoen

katt
Har du kattedo inne? Bruk bakepulver.

Har du katt som har kattedo inne? Da er dette tipset absolutt noe du bør ta med deg på veien. Når du har tømt katte toalettet, strør du er jevnt lag med bakepulver i bunnen før du fyller toalettet med ny, ren sand. Fyll på med en ny runde med bakepulver i bunnen hver gang du bytter sanden. Da vil du slippe unna mye ubehagelig lukt.

Rengjør termosen

termos
Termosen er ofte vanskelig å få skikkelig ren, prøv med litt bakepulver på inngrodd kaffe.

I blandt hender det vi ikke klarer å få termosen helt ren. Da er det bra vi har bakepulver som kan trå til litt. Strø 1 til 2 ss bakepulver i bunnen av termosen og fyll på med varmt vann. La det hele stå noen minutter og skyll ut med rent vann. La termosen stå uten lokk/kork og la den lufttørke.

De søteste tomater

tomater
Friske og søte tomater er en drøm å kunne høste fra egen hage.

Tomatplanter er en ekstra gøy plante å ha i hagen, og steller du pent med dem kan du høste inn tomater som har fått all tid i verden på å bli røde og modne. Vil du ha ekstra søte tomater? Strø litt bakepulver på jorden rundt tomatplanten og du vil garantert merke forskjell.

Rengjør hendene

skitne hender
Etter hagearbeid kan det være vanskelig å få skikkelig rene hender, bruk bakepulver som håndvask.

Har du holde på ute i hagen eller gjort noe annet arbeid som har gitt deg skitne hender? Bland sammen 1 del bakepulver og en del vann, skrubb hendende dine og skyll godt med lunkent vann og hendene blir skinnene rene igjen.

Hjemmelaget ovnsrens

komfyr
Er stekeovnen full av fett fra både jul og nyttår, bruk bakepulver og la det stå over natten. Lett som en plett.

Stekeovnen vår kan fort bli glemt i hverdagens kjas og mas, men med litt bakepulver kan du få den ren på et blunk. Bruk en fuktig klut og tørk over alle flatene i ovnen. Hell over bakepulver, bruk gjerne hele boksen. La det stå over natten og virke. Tørk og skrubb stekeovnen din til den er god som ny igjen.

Husk at selvrensende ovner må kun rengjøres etter produsentens anbefalinger.

Rengjør madrassen

Madrass
Flekker og lukt i madrassen? Gi bakepulver en sjanse.

Du kan fjerne lukt og flekker fra madrassen din ved å bruke bakepulver. Sikt bakepulver over hele madrassen og la det ligge og godgjøre seg i sirka en halv time. Støvsug madrassen godt, og vips så har du en luktfri madrass.

Du kan også fjerne flekker på madrassen ved å blande like deler salt, bakepulver og vann. Bruk en fuktig klut og tørk over flekkene. Ta litt av bakepulverblandingen rett på flekken og «skrubb» til flekken(ene) er borte.

Det er imponerende hva en liten boks med bakepulver kan gjøre. Den er fri for skadelige kjemikalier og koster småpenger i forhold til alt som finnes av rengjøringsmidler. Husk dette neste gang du er på butikken og sleng med en boks eller to så har du alltid det du trenger for hånden.

Lykke til 🙂

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...