Når varmen kaster seg innover oss passer det perfekt med en salat, og spesielt en salat med mango og laks. Husk å velge deg en mango som er solmoden og søt det vil sette prikken over i´en på salaten din. Denne salaten serveres med granateplekjerner. Det kan føles litt trøblete å få ut kjernene, men vi har et tips som gjør det enklere.
Del granateplet i to og sørg for å stå ved kjøkkenvasken. Bruk baksiden av en spiseskje og dunk på skallet, da kommer kjernene hoppende ut. Husk å ikke bruke hvite klær.
Mangosalat med laks, avokado og granateple
Dette trenger du:
- 1 mango
- 1 avokado
- 1/2 granateple
- 1 rød chili
- 1 lime
- 1 pose ruccula
- frisk koriander
- 1 pakke laks
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Krydre fisken og stek på middels varme til den er gjennomstekt. Sett til side.
- Rens og skjær mango og avokado i terninger.
- Rens granateplet slik tidligere forklart.
- Del chilien, ta ut frøene og finhakk.
- Bland sammen mango, avokado, granateplekjerner, chili og rucculasalat. Ha over nypresset limesaft.
- Del laksen i biter og ha på toppen av salaten.
Servér med yoghurt dressing og et dryss med koriander. Du kan sløyfe koriander om du ikke er så glad i den urten.
Lag en enkel yoghurt dressing ved å blande sammen valgfrie urter som f.eks basilikum, mynte og litt gressløk med yoghurt naturell. Smak til med salt. Du også piffe den opp med litt hvitløk og en skvis med sitron.
Smakelig måltid ?