Endelig fredag og vi velger å kaller denne fredagen for champagne fredag. Denne stilfulle drikken med små deilige bobler som kan nytes i et godt lag er en kveld du absolutt bør unne deg. Dagene blir kortere og mørkere, men det betyr ikke at vi ikke kan unne hos litt glitter, glamour og champagne. Vi har funnet tre fantastiske drinker med champagne du kommer til å elske.
Champagne med jordbær
Denne drinken er en enkel kombinasjon av limejuice, jordbærpuré og deilig champagne. Du kan like gjerne bruke frosne jordbær som ferske jordbær, bruk det som er lettest å få tak i.
Dette trenger du til 4 personer:
- 1 pose frosne eller én kurv ferske jordbær
- 4 lime
- 1 flaske god Champagne
Slik gjør du:
- Hvis du bruker frosne jordbær la dem ligge litt på kjøkkenbenken før du kjører dem i en blender eller bruk en stavmikser til å lage en jordbærpuré.
- Ta frem limen og rull den litt frem og tilbake på kjøkkenbenken før du deler den i to og presser saften over jordbærpuréen, bland godt.
- Ha litt puréblanding i bunnen av et champagneglass, eller et annet glass med stett, og ha over deilig champagne.
Avkjøl gjerne glassene i kjøleskapet før du har i ingrediensene til champagnedrinken. Vil du ha champagnecocktailen ekstra søt kan du pynte med sukkerspinn på toppen av glasset. Ikke la sukkerspinnet komme i kontakt med drinken før den skal drikkes.
Champagnecocktail med rosa lemonade
Rosa lemonade får du kjøpt i vellasorterte matbutikker og er som oftest både litt syrlig og søt på smak. Med en sukkerstang i champagnecocktailen kommer du til å elske denne.
Dette trenger du til 4 personer:
- 1 flaske Champagne
- 1 flaske rosa Lemonade
- 1 flaske Tequila
- 1 flaske Triple sec
- 4 lime
- 4 Sukkerstenger
- Sukker
Slik gjør du:
- Ha sukker på en tallerken og del limen i to.
- Ta en limebåt og gni limen rundt toppen av glasset.
- Ta glasset og sett det opp/ned på tallerkenen med sukker slik at det blir en sukkerrand rundt toppen av glasset.
- Fyll glasset med 1 del champagne, 2 deler rosa lemonade, 2 cl tequila og 2 cl triple sec.
Servér med en sukkerstang lik til de du får kjøpt til Irish Coffee på butikken, samt en skvis med lime juice.
Champagnecocktail med cognac
Er du en av dem som synes at cognac brenner i halsen og føler at cognac egentlig ikke frister til gjentakelse? Da må du prøve denne drinken og du kommer til å endre mening om cognac med engang. Sukkerbiten tilfører drinken deilige sødme samt at et par dråper Angostora Bitters tilfører litt bitterhet og deilige aroma. Angostora Bitters brukes som dråpevis tilsetting i drinker og har en bitter smak med konsentrert aroma som passer perfekt i drinker.
Dette trenger du:
- 2 cl Remy Martin VSOP cognac
- Sukkerbit
- Angostura Bitter
- Champagne
Slik gjør du:
- Ha noen dråper av angostura bitter på sukkerbiten og legg den i et champagneglass, eller i et annet glass som du kan bruke.
- Ha i 2 cl cognac og topp det hele med champagne.
Når jeg er seirende drikker jeg champagne for å feire, og når jeg er slagen drikker jeg champagne som trøst. – Napoleon