lam hovedbilde

Mange av oss har som tradisjon å spise lam i påsken, og den kan tilberedes på flere måter enn kun i stekeovnen. Vi nordmenn elsker å grille og har du ikke grillen ute hele året er påsken tiden for å ta den frem. Rengjør grillen etter alle kunstens regler og lag verdens beste påskelam, på grillen. Lammelår på grillen kommer til å gi deg en helt ny smaksopplevelse. For dere som synes lam smaker som ullsokker, dette kommer dere garantert til å elske!

Når du skal grille et lammelår bør du ta det ut av kjøleskapet i god tid før det skal godtgjøre seg en times tid på grillen.

Slik lager du helgrillet lammelår

lam stek
La kjøttet ligge til marinering i ett døgn før du skal tilberede det.

Du kan fint kjøpe et fryst lammelår og beine det ut selv, men husk at det tar en stund å tine det. Legg det fryste lammelåret i kjøleskapet og la det ligge et par døgn slik at det er helt tint. Låret skal marineres i ett døgn før det skal på grillen, så det er greit at du beregner riktig tid på både tining og marinering. Et lammelår på ca 1,5 kg holder til 6 til 8 personer.

Dette trenger du til et påskelam:

  • 1 dl olivenolje
  • 1 knust hvitløksfedd
  • 1 ss finhakket jalepenos
  • 1 ss frisk koriander
  • 1 ss frisk timian
  • 2 ss fersk presset limejuice
  • salt og pepper
  • 1 lammestek på ca. 1,5 kg
  • aluminiumsfolie

Slik gjør du:

1 Lag marinaden av alle ingrediensene og ha marinaden over lammelåret. Sørg for at hele låret er godt dekket av alle godsakene. Ha kjøttet i kjøleskapet over natten.

 

2Tenn grillen og gjør klart til grilling. Sørg for at låret har oppnådd romtemperatur før du hiver det på grillen.

 

3 Legg lammelåret på grillen med fettsiden ned, og dekk til med aluminiumsfolie. Stek i ca 6 minutter. Snu låret og stek 6 minutter på den andre siden.

 

4 Ha kjøttet i aluminiumsfolien og legg det på siden av grillen, på den indirekte varmen, og stek det videre i 20 minutter på hver sin side.

 

5 La kjøttet hvile i ca 10 minutter før servering. Du skal ikke være engstelig om kjøttet er rosa inni, det er den perfekte fargen. Synes du det er for lite stekt, pakker du det bare inn igjen og steker det videre.

 

Servér det nygrillede lammelåret med en salat med valnøtter og camember-ost. Bland sammen den salaten du liker best sammen med tranebær, valnøttkjerner og camamber-ost, som du skjærer i skiver. Ha over en dressing blandet sammen av 4 ss olivenolje og 1 ss balsamico og smak til med salt og pepper. Ha alle ingrediensene over i en bolle og ha over dressingen, bland godt.

 

Tips: pensle med marinaden gjennom hele grillingen, da tilfører du kjøttet ekstra smak.

Servér kjøttet ferdig oppskjært i skiver, legg på et fat, og ha salaten i en bolle ved siden av. Hvis du vil kan du også servere ovnsbakte grønnsaker til lammelåret. Da hiver du alt av grønnsaker, inkludert poteter, i en ildfasstform og har den i stekeovnen til de er nesten myke.

Lykke til 🙂

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker