Ti ting å gjøre sammen med barna når det regner

Ti ting å gjøre sammen med barna når det regner

Det er sommerferie og finværet har gjort sitt for en stund. Du er kanskje på hytta med barna dine ,eller dere er hjemme og koser dere. Det er en kjent sak at mange dager med regn i ferien kan gjøre dagene litt lengre enn når finværet er over oss. Barn kan fint kjede seg litt, men når det endelig er ferie er det hyggelig å finne på noe sammen. Barn har ikke de største behovene for å reise langt for føle at de har ferie, men de elsker å være sammen med nettop deg. Vi har funnet frem til flere aktiviteter dere kan gjøre når det regner, som ikke sprenger feriebudsjettet, men som skaper gode ferieminner.

Hvis du er en av dem som er på båttur eller biltur om dagen så vil vi anbefale å stikke en tur innom det lokale turistkontoret og samle sammen rubbel og bit av brosjyrer til aktiviteter dere kan gjøre i nærområdet. Turistvertene har ofte mange gode forslag til hva kommunen har å tilby.

Ta et bad i regnværet

bade i regnet

Kan du huske hvordan det var når du var liten når du fikk lov til å bade når det regnet, det var noe helt spesielt. Litt kaldt på land gjordet at vannet føltes deilig når man med skrekkblandet fryd kunne gjøre noe så vilt som å bade når det regnet. Pakk en liten sekk og ta gjerne turen til et ferskvann hvis dere har det i nærheten. Topp det hele med å sykle hele veien til badeplassen. Avslutt med en plaskedans i vannpyttene på vei hjem.

Fisken biter når det regner

Fiskegutt

Det er en kjent sak at fisken skal bite godt når det regner. Ta på regntøy og finn frem en fiskestang, eller lån en av naboen. Vi fikk alltid mest fisk med de mest rustne krokene som aldri var byttet, men som hang klar på stangen til neste gang det skulle fiskes. Utstyret trenger ikke være hverken nytt eller fancy, bruk det du har, eller spør pent om å få låne av noen. Husk, det er opplevelsen sammen med deg og dine som teller.

Vannkrig

vannkrig

Det er stor stas for barna når vi voksne legger vekk voksenrollen et øyeblikk og bare er en del av barnas verden. Hva med å arrangere vannkrig? Fyll ballonger og kjøp noen vannpistoler og fyll med vann. Det regner allerede så hvorfor ikke ta en runde i hagen eller i parken og vær et barn igjen. Hva er vel bedre enn rungende barnelatter med stjerner i øynene.

Lag butikk hjemme

butikk

Hvem har ikke ønsket seg å bli «butikkdame» når man ble stor? Det er lite som slår gleden ved å leke butikk. Så får du leve med at du må være alle kundene igjen og igjen. Hun som er litt vanskelig, hun som trenger hjelp til alt, hun som er en eldre dame osv. Finn frem et sjal og et par briller og kle deg opp til glede for arvingen. Har du et gammelt brettspill med monopolpenger kommer de godt med. Sett frem tørrvarer du har i skapet ut på kjøkkenbordet, og finn frem en kalkulator. Dette er en sikker vinner.

Lag telt i stua

telt i stua

Bruk stoler, pledd og puter og lag telt og fort. Forestill dere at dere er på telttur, barnas fantasi kan overgå alt. Finn frem en lommelykt og slå av lysene, eller hva de måtte ønske. Det er kun fantasien som setter grenser.

Finn frem bakebollen

Kake

Bak noe dere liker. Hva med cookies? Ingridiensene er ofte noe du har i skapet fra før. Synes du alt med kjøkken og kakebaking er et lite mareritt så lag sjokoladekake i et krus i micro-ovnen. La barna være med å tilsette det dere trenger til micro- kaken, og nyt resultatet sammen etterpå.

Du trenger:

 • 4 ss sukker
 • 4 ss hvetemel
 • 2 ss kakao
 • 2 ss smeltet smør eller rapsolje ( ta den oljen du har, men ikke olivenolje)
 • 2 ss vann
 • 1 stk egg
 • 0,5 ts bakepulver
 • 1 klype salt , liten

Slik gjør du:

 • Ha alle ingrediensene i en kopp, og rør godt sammen. 
 • Pensle koppen med smeltet smør, og sett i mikroen og stek kaken på full styrke ca. i 1,5 minutt.
 • Server gjerne kaken med melis eller smeltet sjokolade. Har du sjokoladesaus eller kakepynt så bruk gjerne det.
Spill et spill
spill

Å spille et brettspill er alltid koselig. Men du kan også prøve å lære deg hva dine barn spiller. Barna liker det når vi prøver ting sammen med dem. Og selv om det er en verden som du ikke kjenner deg igjen i, gi det et forsøk.

Spill stuebowling

bowling

Fyll 6 tomflasker med vann og still dem opp på stuegulvet, eller kjøkkengulvet. Still dem der du har best plass. Bruk en ball dere har og prøv å kante de fylte vannflaskene. Moro for liten og stor.

Bygg Lego

lego

Lego er ikke vanskelig og kan være veldig moro. Har du barn som liker lego vil de garantert elske at du er med og bygger sammen med dem. Lag en hel liten by og hent ting fra naturen ute som kan være en del av byen deres. Du kommer langt med pinner, mose, blader, steiner og noen kongler. Rydd stuebordet og bygg byen deres, eller kanskje en bondegård.

Kinokveld

kino

Lag popcorn og lag en liten kino kiosk hvor du selger hjemmelagede billetter. Slå av lysene, tull dere inn i pledd og lag en god gammeldags filmkveld. Det koster så lite og betyr så mye.

Barn trenger ikke å aktiviseres hver dag eller hele dagen, men det lille dere gjør sammen skaper evigvarende minner for de små. Husk å legge vekk telefonen, barna liker å være i fokus, og de vil gjerne slippe å konkurrere med dagens hendelser rundt om i verden.

Håper dere får en strålende ferie uansett om det regner eller er sol. Kos dere sammen og skap minner som er gode å ta med seg videre.

 

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...