Sommerferie, Turister, Rune Rudberg og Charter Svein

Sommerferie, Turister, Rune Rudberg og Charter Svein

Sommerferie i Norge

Båt sandøya
Ta båten med Sørlandets Maritime fra Hagefjordbrygga og ut til Sandøya.

Det er fellesferie i Norge om dagen, og vi er alle anbefalt å feriere i eget land. Reiselivsnæringen er bønnhørt og den stakkars nordmann hvalfarter på kryss og tvers i det langstrakte land. Det er opp og ned fjellknauser til øvrighetens fortvilelse. Det er små tasser med nyoppdaget høydeskrekk, og mødre med nervøse rykninger når alle bildene som skal forevige turen aller helst skal tas på tuppen av en eller annen fjellskrent.

Det er nyinnkjøpte båter som far har ønsket seg, som plutselig var vanskeligere å navigere enn det så ut som på den siste Miami Vice filmen. Ho mor ligger i bauen og forsøker iherdig å få noen solstråler på kroppen i kalde vindgufs og jamrende hekkbølger fra de som aldri har fått med seg 5 knops regelen 150 meter fra land. Det er ferie, og nå skal vi kose oss, i eget land!

Endelig er det ferie på hytta på Sørlandet. Den er lånt av jobben, eller de har fått låne av noen som likevel skulle til Danmark noen dager. De føler seg som Tjorven på Saltkråkan. De skal på ferie til Sørlandet nemmelig. Der det alltid er varmt, både på land og til vanns. Bortsett fra i år. I år er det bare varmt i matbutikkene. Særlig for de fastboende. For dem er det ekstremt varmt.

Båtferie på Sørlandet

Havna i Tvedestrand
Stappfult i indre havn i Tvedestrand.

I år har besøket av ferierende på sørlandet nådd nye høyder. Sjelden, eller aldri, har vi sett så mange besøkende i vår lille sørlandsby. Gjestebrygga i havna er fylt opp til randen av besøkene båtfolk, og matbutikkene er stappfulle med handleglade turister fra morgen til kveld. Vi som bor her vet nøyaktig når det lønner seg å handle. Tidlig på morgningen hvis du vil ha brød, sent på kvelden hvis du trenger alt annet enn mat. Samtidig er det utrolig hyggelig med så mange besøkende. Vi hører lovord om beplantede trange sørlandsgater og alle er så positive. Det kan minne oss som bor her hele året på hvor heldige vi faktisk er.

Jeg har tilbragt ferien hjemme i Tvedestrand i år. Dette året er det helt lov med hjemmeferie, og det er jammen i meg ikke hverdagskost. Somregel så har du ikke vært på ferie hvis ikke du har vært på langtur, langt vekk hjemmenifra. Men jeg bor på sørlandet og da er det innafor med hjemmeferie, enten det er Corona eller ei. Vi reiser utenlands på høsten. Ikke i år selvfølgelig, i år blir vi hjemme helt til vi ikke risikerer liv og helse for litt sol og varme.

Kongen av Mallorca

chertersvein
Kongen av Mallorca

Ferien starte med poolparty hos en god venn. Det var sol, sommer, bading, musikk og Charter Svein faktisk. Vi fikk uforglemmelige øyeblikk av kjendisen i limegrønn badeshorts og raspende toner med «Kongen av Mallorca» som runget ut til hele nabolaget. Naboer smilte, filmet og satt ute i solstoler, og fikk showet servert rett på utsiden av husdøren sin. Sola var på sitt aller beste, og den lokale musikeren Johnny Sandåker alias Johnnyboy, fra Arendal, holdt festen i gang for oss med glade coverlåter. Rett og slett gode «Sommartider».

Ferie i båten i indre havn i Tvedestrand

Meg Båten
På båttur fortøyd til brygga, bedre kan det ikke bli for en landkrabbe.

Jeg er ikke særlig sjøsterk, «særlig», er egentlig å underdrive. Jeg blir sjøsyk bare av å se på vannet i et basseng. Dette gjør det selvsagt litt vanskelig å kunne tilbringe timesvis på vannet, selv med små krusninger. Løsningen på det er rett og slett å aldri forlate båthavna. I år er båten strategisk plassert longside ved utestedet på brygga som hver lørdag i juli benker opp med telt, sitteplasser og konserter. Til glede for mange av oss, men til stor frustrasjon for kommunelegen som var på Corona inspeksjon.

Alle som deltar på konsertene i teltet må sprites både på innsiden og utsiden. Navn og tlf nummer blir registrert og dansing er ikke akspetert. Da blir det full ståhei med vakter som gir deg en pekefinger og en streng reprimande. Her skal det kun bestilles ved bordene, ikke flere enn 5 som sitter sammen, og de skal være venner eller familie. Så langt så bra. Men så kom vokalisten fra Plumbo opp på podiet, dro i gang en velkjent låt, og akkurat i det øyeblikket kom kommunelegen og bivånet lett dansefot med en streng nyve mellom øynene. Det ble debatt i lokalavisen, lørdagens fotograf i lokalavisen hadde foreviget øyeblikk med kamera, som tidvis kunne vise frem festglade mennesker som stod ved siden av hverandre. Kaoset var komplett. Daglig leder av puben måtte inn på teppet, facebook var fylt med støtteord, og en liten stund så det ut til at den lille puben med fartstid lengre enn de fleste i byen, brått var i ferd med å måtte kaste inn håndkle. Men lykken smilte og driveren slapp unna med en advarsel. Da var det én konsert igjen, den berømte Rune Rudberg.

Ut mot havet

Bussen Rune Rudberg
Han sparer ikke på stort han Rune Rundberg.

Siden det tok fullstendig av i det lokale nærmiljøet med skriverier i alle ender, var det ikke kaos i teltet denne lørdagen. Det var et lite knippe med gjester som fant veien. Vi satt i båten i øs, pøs regnvær og hørte på kvinnebedåreren klimpre noen låter og selvfølgelig «ut mot havet». Dagen før hadde det vært opptreden på en campingplass i innlandet, og jeg er ganske sikker på at oppmøtet og været var bedre der enn på brygga i Tvedstrand.

Med regn fra åpen himmel, og full gjestehavn, var det likevel skikkelig koselig stemning. Det var latter og lyder fra andre båter som hadde søkt ly for helgen. Og jeg kunne absolutt erkjenne at sommerferie i eget land, og i egen by, ikke er til å klage over. Jeg gjør det gjerne igjen neste år, men kommer fortsatt til å holde meg langt unna fjelltopper og innlandsveier i Juli måned. Den turen tar jeg når resten av Norge har inntatt sine plasser for nok en periode å drive Norge fremover.

Med ønske om fortsatt god sommer til alle som begynner på jobb igjen nå, og fortsatt god sommerferie til alle som tok ut sen ferie i år:)

 

 

 

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker

Sponsede artikler

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...

Elsker du å sy? Slik velger du den perfekte Symaskinen

Redsign og egenproduksjon har fått en voldsom oppsving de siste årene, og enda mer nå når vi er mer hjemme enn noen gang. Det...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Dette bør du vite når du skal velge lister til boligen din

Når du renoverer, pusser opp eller bygger nytt er det enormt mange valg du må ta underveis, et av valgene er å velge lister....

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik kvitter du deg med skjeggkre

Skjeggkre og sølvkre er faktisk ikke de samme krypene selv om man skulle tro det. Skjeggkre er større og har lengre haletråder. I tillegg...

Slik velger du den perfekte Komfyren

Hvis du er glad i å tilbringe tid på kjøkkenet med å lage god mat er en god komfyr alfa omega. En komfyr skal...

Slik oppdager du Veggedyr!

Veggedyr er kryp du ikke har lyst til å få inn i hjemmet ditt. De er vanskelige å oppdage og enda vanskeligere å bli...

Slik velger du den perfekte Massasjestolen

Etter en slitsom arbeidsdag, en tøff treningsøkt eller bare etter en helt vanlig hverdag, passer det perfekt å komme hjem til en pleiende massasjestol....

Slik får du Drømmebadet med Badekar

Det er lite som slår følelsen av å kunne komme hjem etter en lang arbeidsdag og la deg synke ned i et godt og...
Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker