Slik lager du verdens beste Kanelsnurrer

Slik lager du verdens beste Kanelsnurrer

Det er til stor glede for store og små når du fyller hjemmet med lukten av nystekte kanelsnurrer. Når du først er i gang kan du lage noen ekstra snurrer som du kan fryse ned, så har du til kalde dager som fortjener litt kjærlighet og varme, sammen med en kopp med kakao. Det finnes mange oppskrifter på kanelsnurrer der ute, men har du en ekstra god bolle-oppskrift kan du fint bruke den.

Slik lager du verdens beste Kanelsnurrer

kanelsnurrer
Vi har latt oss inspirere av oppskriften til Det søte liv.

For å få så gode kanelsnurrer som overhodet mulig er det viktig at du ikke er gjerrig på godsakene. Bruk rikelig med smør, sukker og kanel, og har du tid må du gjerne la deigen stå å heve ekstra lenge, da blir baksten din ekstra fluffy.

Dette trenger du:

  • 1 l melk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 100 g gjær
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1,5 kg hvetemel

Fyll

  • 250 g smør, mykt
  • 8 ss sukker
  • 4 ss kanel

Pensling

  • 1 stk egg

Slik gjør du :

  1. Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm.
  2. Rør ut gjæren i melkeblandingen og ha i kardemomme og hvetemel. Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal ikke være klissete.
  3. Elt deigen til den er smidig.
  4. Kjevle ut deigen til en stor kvadrat på størrelse med en langpanne.
  5. Smør på mykt smør og dryss over rikelig med sukker og kanel. Her gjelder det å ikke være gjerrig. Du skal virkelig kjenne at det smaker kanelboller når du setter tennene i dem.
  6. Rull deigen sammen til en tykk, fast rull.
  7. Skjær store skiver som du legger på bakepapirdekkede stekeplater. Det skal totalt bli ca. 30-35 store kanelboller.
  8. La kanelbollene heve lunt i cirka 40 minutter.
  9. Visp sammen egget med litt melk og pensle over bollene.
  10. Stek snurrene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 minutter. Pass på så ikke så ikke baksten din blir brent. De skal ha en gylden farge og være gjennomstekte.

Avkjøl snurrene på en rist og ha over litt melis rett før servering. Du kan velge om du vil drysse melis over eller om du vil sprinkle rennende melis over snurrende. Godt smaker de uansett.

Tips: Du kan også lage kanelknuter av kanelsnurredeigen. Når du har skjært deigen i skiver ( etter at du har hatt på smør, sukker og kanel ) strekker du litt i skivene så de blir lengre og tvinner dem til en spiral. Denne tvinnede remsen tvinner du rundt tre av fingrene dine et par ganger og slår en knute på den. (Litt som hvis du skal bunte sammen garn). Legg knutene på et stekebrett og følg oppskriften videre.
Hvis du dropper å pensle snurrene med egg så er oppskriften helt fri for egg.
Lykke til med snurrebakingen og kos deg 🙂

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...

Elsker du å sy? Slik velger du den perfekte Symaskinen

Redsign og egenproduksjon har fått en voldsom oppsving de siste årene, og enda mer nå når vi er mer hjemme enn noen gang. Det...