Slik lager du verdens beste Fastelavensboller

Slik lager du verdens beste Fastelavensboller

I år faller fastelaven på samme dag som både Valentines og morsdagen, så i år har vi mange grunner til å feire og kose oss. Fastelavensboller er egentlig vanlig boller som deles i to og fylles med enten vanlig pisket krem eller vaniljekrem. De smaker farlig godt og er søte og gode. For å få gode fastelavnsboller er det viktig at bollene har et godt utgangspunkt. Smakløse og tørre boller vil ødelegge hele opplevelsen.

Vi lager verdens beste fastelavensboller med oppskriften til verdens beste boller. Denne oppskriften slår aldri feil og lager deilige og luftige boller, hver gang.

Slik lager du verdens beste fastelavensboller

fastelavensboller ny
Sikt melis over bollene så ser de flotte ut.

Fastelavensboller spiser de fleste av oss kun én gang i året og det er vel kanskje derfor de smaker ekstra godt. Noen har vaniljekrem i den nypiskede kremen, andre har kun krem, og noen tilsetter syltetøy. Du kan velge det som du liker best.

Dette trenger du til ca. 40 boller

  • 1 l melk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 100 g gjær
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1,5 kg hvetemel

Til fyll trenger du:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl vaniljekrem
  •  syltetøy, hvis ønsker

Melis til pynt

Sik gjør du:

  1. Bland sammen melk, smør og melis i en kjele og kok opp blandingen.
  2. La blandingen stå til den er fingervarm. ( Så lunken at når du putter fingeren din i blandingen så brenner du deg ikke, sørg for at den heller ikke er kald.)
  3. Rør gjæren ut i blandingen.
  4. Bland inn kardemomme og hvetemel. Er deigen løs så tilsetter du mer mel.
  5. Elt deigen til den er smidig. Den skal ikke være klissete, men myk og smidig å ta på.
  6. Trill runde boller og legg dem på stekeplater med bakepapir.
  7. La dem heve et lunt sted i ca. 1 time.
  8. Sett stekeovnen på 230 grader.
  9. Stek bollene midt i ovnen  i 7 til 10 minutter, litt avhengig av hva slags ovn du har.
  10. Ta bollene ut av ovnen og avkjøl til de er lune eller kalde.
  11. Pisk kremen halvstiv og vend inn vaniljekrem.
  12. Del bollene i to og ha på kremblandingen. Vil du at fyllet skal se ekstra flott ut så har du kremblandingen i en sprøytepose og sprøyter det fint på den ene halvdelen av bollen ( bunnen)
  13. Legg på toppen av bollen på vaniljekremen og sikt over melis.

Tips: Bruk kun kremfløte uten vaniljekrem og ha et lag med syltetøy på bunnen av fastelavensbollen. Ha over kremen og legg på «lokket», sikt over melis og servér.

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...

Elsker du å sy? Slik velger du den perfekte Symaskinen

Redsign og egenproduksjon har fått en voldsom oppsving de siste årene, og enda mer nå når vi er mer hjemme enn noen gang. Det...