I år faller fastelaven på samme dag som både Valentines og morsdagen, så i år har vi mange grunner til å feire og kose oss. Fastelavensboller er egentlig vanlig boller som deles i to og fylles med enten vanlig pisket krem eller vaniljekrem. De smaker farlig godt og er søte og gode. For å få gode fastelavnsboller er det viktig at bollene har et godt utgangspunkt. Smakløse og tørre boller vil ødelegge hele opplevelsen.
Vi lager verdens beste fastelavensboller med oppskriften til verdens beste boller. Denne oppskriften slår aldri feil og lager deilige og luftige boller, hver gang.
Slik lager du verdens beste fastelavensboller
Fastelavensboller spiser de fleste av oss kun én gang i året og det er vel kanskje derfor de smaker ekstra godt. Noen har vaniljekrem i den nypiskede kremen, andre har kun krem, og noen tilsetter syltetøy. Du kan velge det som du liker best.
Dette trenger du til ca. 40 boller
- 1 l melk
- 300 g smør
- 250 g melis
- 100 g gjær
- 1/2 ts kardemomme
- 1,5 kg hvetemel
Til fyll trenger du:
- 3 dl kremfløte
- 3 dl vaniljekrem
- syltetøy, hvis ønsker
Melis til pynt
Sik gjør du:
- Bland sammen melk, smør og melis i en kjele og kok opp blandingen.
- La blandingen stå til den er fingervarm. ( Så lunken at når du putter fingeren din i blandingen så brenner du deg ikke, sørg for at den heller ikke er kald.)
- Rør gjæren ut i blandingen.
- Bland inn kardemomme og hvetemel. Er deigen løs så tilsetter du mer mel.
- Elt deigen til den er smidig. Den skal ikke være klissete, men myk og smidig å ta på.
- Trill runde boller og legg dem på stekeplater med bakepapir.
- La dem heve et lunt sted i ca. 1 time.
- Sett stekeovnen på 230 grader.
- Stek bollene midt i ovnen i 7 til 10 minutter, litt avhengig av hva slags ovn du har.
- Ta bollene ut av ovnen og avkjøl til de er lune eller kalde.
- Pisk kremen halvstiv og vend inn vaniljekrem.
- Del bollene i to og ha på kremblandingen. Vil du at fyllet skal se ekstra flott ut så har du kremblandingen i en sprøytepose og sprøyter det fint på den ene halvdelen av bollen ( bunnen)
- Legg på toppen av bollen på vaniljekremen og sikt over melis.
Tips: Bruk kun kremfløte uten vaniljekrem og ha et lag med syltetøy på bunnen av fastelavensbollen. Ha over kremen og legg på «lokket», sikt over melis og servér.