Kanin som mat er nok et protein som den eldre garden kjenner godt til, men har du laget en deilig middag med kanin som hovedingrediens noen gang? Kaninkjøtt er sjeldent å finne i ferskvaredisken rundt forbi, men det er å oppdrive hos enkelte leverandører. De leverer gjerne kaninkjøtt fra unge og kvikke kaniner og du får dermed det beste kaninkjøttet du kan tenke deg.
Kaninkjøtt er lyst og magert kjøtt og kan fint brukes i istedenfor kylling, eller motsatt hvis du heller fortrekker det.
Kaningryte med spinat og fløte
Kanin kan serveres til det aller meste akkurat som kylling. Du kan velge å servere det hele med deilige ovnsbakte grønnsaker eller en fersk pasta.
Dette trenger du:
- 2 stk kanin skrotter (eller kylling)
- 1 stk løk
- 1/2 purre
- timian
- rosmarin
- 5 dl kremfløte
- 2 kyllngbuljongterninger
- 4 dl vann
- 2 dl hvitvin
- 1 dl hvitvinseddik
- 2 jordskokk
- 50 g pinjekjerner
- 150 g fersk spinat
- 150 g sjampinjong
Slik gjør du:
- Rens kaninen og skjær kjøttet i like store stykker.
- Finhakk løk og purre.
- Fres purre og løk i olje sammen med timian og rosmarin.
- Hell over hvitvinseddik og la all væsken koke inn.
- Tilsett deretter hvitvin og kok inn halvparten før du har i vann og kyllingbuljong.
- Kok inn til det gjenstår litt væske og tilsett kremfløten.
- La det hele koke noen minutter før du tar gryten av platen og siler sausen og setter til side.
- Skrell jordskokkene og skjær dem i like store biter.
- Ha dem i en stekepanne og fres dem sammen med pinjekjernene til de har fått en gyllen farge. Ta det ut av pannen og sett til side.
- Fres kaninkjøttet i pannen sammen med sjampinjongene til alt er gyllent og kjøttet er gjennomstekt.
- Hell over den kremete sausen, sammen med jordskokker og pinjekjerner, og la det surre litt i pannen.
Ha i spinaten rett før servering og smak til med salt og pepper. Servér med ovnsbakte grønnsaker eller en god pasta sammen med en frisk salat.