Slik holder lyngen seg frisk og vakker lenge

Slik holder lyngen seg frisk og vakker lenge

Nå som vi så smått går høsten i møte begynner også den vakre lyngen å få sin unike farge. Lyng kan plukkes i det fri og settes i en vase, eller du kan kjøpe flotte lyngplanter å sette på trappen eller på terrassen. Det flotte med lyngen er at den klarer seg utendørs hele vinteren. Så selv når sommeren er på hell og alle de vakre blomstene er ferdig blomstret har du fortsatt denne planten å se på.

Steller du lynplantene dine riktig vil de holde seg fint hele sesongen. Vi har funnet frem tipsene til hvordan du holder liv i denne sterke og fargefulle planten.

Slik lykkes du med lyngplanten

lyng 2

Det finnes flere sorter med lyng hvor noen er flerårig mens andre er ettårig. De mest hardføre plantene er staudene Calluna og Garden Girls. Calluna kommer i flere farger som rosa, lilla og hvit. Den blomstrer tidlig på høsten og gjennom vinteren om du steller pent med den. Selv om lyngen er hardfør og sterk trenger den likevel litt stell, men du kan glede deg over at den er lettstelt.

Den ettårige lynplanten tåler ikke frost og blomstrer tidlig på våren. Den er intens i fargen, men den vil drysse når frosten kommer. Velg derfor en flerårig lyngplante, staude, så har du den lengre, samt år etter år.

Veldrenert jord

jord

Vil du plante lyng i potter og krukker trives den best i sur og veldrenert jord. Pott den gjerne om i en større potte enn den du kjøpte den i. Da vil den få muligheten til å kunne trekke til seg enda mer vann og overleve lengre gjennom vinteren. Du kan også plante lyng ut i blomsterbedet ditt om du foretrekker det.

Sol og lys

lyng 3

Plasser lyngen på en solrik og lys plass i hagen eller rundt der du bor. Får den nok lys og sol vil den også blomstre lenge.

Vannes jevnlig

vannkanne

Lyng er en tørst vekst og trives best i fuktig jord. Skulle du glemme å vanne den vil den fort miste fargen sin og bli brun. Vann den ukentlig så lenge det er plussgrader ute. Husk at røttene skal ikke stå i vann, det er kun jorden som skal holdes fuktig. Sørg derfor for god drenering.

God plass

lyng 4

Lyngen liker å ha god plass rundt seg. Skal du plate flere bør du ikke sette dem for tett, hverken i blomsterbedet eller i pottene.

Dekk gjerne til jorden rundt lyngen med bark eller furunåler. Det vil ha en varmende effekt og beskytter lyngen mot både frost og sterk vårsol, samt mot tørke.

 Beskjæres årlig

lyng 4

Hvis du vil at lyngen din skal komme igjen år etter år bør du beskjære den hvert år. De flerårige beskjærer du tidlig om våren, mens vårlyngen beskjærer du når blomstringen på våren nærmer seg slutten. Husk å ikke beskjære for sent siden knoppene som skal blomstre neste vår settes i løpet av sommeren.

Lyng har ikke behov for gjødsel, den kommer langt med sol, lys og vann. Pynt opp rundt deg med denne vakre planten så har du og de rundt deg noe pent å se på mens du venter i spenning på neste vår ?

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...