Slik frisker du opp badet selv

Slik frisker du opp badet selv

Gi badet ditt et ansiktsløft

Ønsker du deg et nytt bad ,men har hverken tid eller anledning til å gjøre den store renoveringen? Da kan vi hjelpe deg til likevel å kunne skape drømmebadet. Vi har samlet noen enkle tips til deg som vil pusse opp badet uten å tømme hverken lommeboken eller tålmodigheten.

Det er mange endringer du selv kan gjøre , og du kommer langt med litt kreativitet og fantasi.

Finn din stil

Bad stil 1
Finn den stilen du ønsker deg.

Aller først er det viktig at du bestemmer deg for hvilken stil du ønsker deg. Det finnes uendelig med muligheter, men hold deg til én stil. Du kan gjerne blande materialer, men med én stil blir alt mer helhetlig.

Det finnes mengder med inspirasjon til et fint bad der ute. Bruk tid på å la deg inspirere. Husk at du trenger ikke kopiere en stil fra a til å, men plukk litt fra alle badene du liker, og sorter ut det som ikke passer sammen. Hvilken stil føler du gjenspeiler deg best ?

  • Ønsker du deg spa følelsen når du kommer inn på badet ditt ? Hvilke farger og materialer føler du gir deg best mulig ro i sjelen ? Når vi drar på spa er det den rolige atmosfæren vi ofte søker. Rent treverk, naturlige materialer og duse farger med sildrende vann, duftene lys med små dekor sten. Med innspill av grønne planter som får tankene til å vandre vekk fra hverdagens mas.
  • Elsker du alt som er romantisk og skulle ønske du bodde på en vakker liten gård i Frankrike. Se for deg badekar med løveføtter, hvite og rosa blomster i vinduskarmen , små flasker med oljer og såper som er med på å  forsterker uttrykket .
  • Er du mer typen som liker et litt strammere industrielt uttrykk. Da ville jeg valgt badromsplater på veggen som ser ut som store stenfliser i grått, og en dypere gråfarge på gulvet. Gjerne hvite håndkle og såpeholdere i stål. Men også her kan du myke opp inntrykket litt med en grønn plante og et nytt hvitt baderoms teppe.

Speil

Speil
Et flott speil vil øke romfølelsen på et mindre bad.

Er badet ditt stort eller lite ? Husk at små rom gjør seg best med lyse farger, det får rommet til å virker større. Hvis du i tillegg kan ha et stort speil på en av veggene vil dette også øke romfølelsen. Det finnes en masse speil å velge mellom og husk at du må ikke ha speil som dekker hele veggen. Et speil med en lekker ramme vil også være dekorativt , samtidig som det har en funksjon.

Fliser

badromsfliser
Fliser med kontraster skaper liv på badet ditt.

Har du fliser på badet kan det bli både kostbart og tidkrevende å bytte dem ut. Istedet kan du fint male over dem med den fargen du ønsker. Et tips er å male dem i en lys farge, og bruke farger på tilbehøret til å friske opp.

Fliser med kontraster vil også skape liv og bevegelse på badet ditt.

Belegg

belegg til bad
Legg nytt belegg på det gamle.

Har du belegg på gulvet kan du legge nytt belegg på det du allerede har. Både tid og penger spart. Du må huske på å skjære vekk litt av det gamle belegget rundt sluket . I en diameter på 20 -30 cm. Sparkle deretter så det blir jevnt. Da kan du legge det nye belegget ned i sluket på riktig måte. Det er viktig å ikke ødelegge fallet mot sluket. Husk også å la limet nesten tørke før du legger på det nye belegget.

Baderomsinnredning

speil på bad
Du kan male baderomsinnredningen din. En grei kvikk – fiks.

Trenger baderomsinnredningen å bli byttet ut, er det mye fint som selges brukt. Her kan mye gjøres med et sveip med malekosten, eller med litt pussepapir og beis. Du kan også bruke den innredningen du har . På et lite bad kan det bli riktig så fint hvis du tar av dørene , og f.eks har pene håndkle liggende synlig. Eller du kan pusse og male innredningen din. Det viktigste er at du gjør endringer som lommeboken din er enig i .

Du kan også få et fantastisk resultat ved å legge dekorfolie på den innredningen du allerede har.

Lagringsplass

Kurver stua
Kurver til lagring er utrolig praktisk og ser flott ut.

Bruk små kurver til oppbevaring og lagring , det er koseligere med et ryddig bad. Ha kun fremme det du trenger.

Håndklær

håndklær
Håndkle i samme farge , stilfult.

Bytt ut gamle håndkler med nye i fine farger. Eller samle de du har, og sorter etter farge. De som er pene kan ligge synlig. De som passer bedre når du skal farge håret legger du vekk så ingen ser dem.

Duftlys

Lys
Lite er mer beroligende enn duftlys.

Kjøp noen flotte duftlys og sett f.eks i vinduskarmen, om du har , eller på servant benken. Lys, en liten radio eller blåtann spiller, gjør susen når kropp og hodet trenger hvile. Er du så heldig å ha badekar er det bare å lene seg tilbake og samle krefter til en ny dag.

Armatur

Kran bad
Bytt kranen på badet ditt og du vil fort se en forbedring.

Å bytte ut kraner og vask trenger ikke å være en dyr affære, men kan gjør den store forskjellen på slutt resultatet. Tenk igjennom stilen du har valgt på badet ditt. Liker du det landlige, litt gammeldagse ? Trendy og maskuline ? Alle varianter er stilfulle , men det er greit å følge den røde tråden gjennom endringene du velger å gjøre.

Planter

Grønn plante bad
Grønne planter lager flott miljø, selv på badet.

Ved å bruke en grønn plante vil du automatisk få følelse av ro og velvære på ditt nye bad. Har du god plass ser det flott ut med flere grønne planter i forskjellige størrelser. Har du et mindre bad hjelper det mye med f.eks en stor plante på gulvet og en liten grønn plante på en hylle. Ofte er det ikke mer som skal til.

Fargetoner

Stein
Velg deg en farge som skiller seg ut.

Bruk en eller to fargetoner på dekor, håndkle og dusjforheng. La alt flettes naturlig sammen. Du behøver ikke være redd for å bruke farger , men hold deg til én sterk farge. Når du velger materialer og farger så tenk over hvilke farger som gjør hva for deg. Blåtoner vil ofte gi assosiasjoner til havet. Gi deg selv en mulighet til å drømme deg bort.

Det er fult mulig å skape akkurat det badet du ønsker deg. Alt kommer ann på hvor store endringer du tenger å gjøre. Hvis du skal gå hardt til verks er det viktig at du husker på at arbeid med strøm og vann krever at du bruker faglærte håndverkere. Skal du bytte fliser så må du tenke over at det er tidkrevende og nøyaktig arbeid. Bruk noen kroner ekstra på å få det gjort av noen som har flislegger som fag. Det er det absolutte tryggeste.

Vi ønsker deg lykke til med å skape ditt drømmeband. Fortell oss gjerne hvordan det gikk 🙂

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...