Få rene fliser på badet

Få rene fliser på badet

Få glansen tilbake på flisene

Hvite fliser

Synes du flisene og fugene på badet ditt har mistet glansen, da har vi rådet som vil få dem til å skinne igjen. Å vaske badet med fliser og fuger fremstår ofte som en uoverkommelig jobb. Men med rett verktøyet og gode rutiner vil de raskt skinne igjen.

Klargjøring

Bøtte med vann

Har du tidligere vasket flisene dine med grønnsåpe er du nødt til å ta en liten runde med rent , varmt vann og en klut. Vask alle flisene godt med det rene vannet og tørk over med en ren klut.

Velg riktig rengjøringsmidler

Såpe

Det er viktig å velge rengjøringsmidler som passer til flisene. Bruker du feil rengjøringsmidler vil flisene dine aldri se skikkelig rene ut. Styr unna grønnsåpe. Den har en høy pH verdi og vil etterlate seg et fettlag som støv og skitt kan feste seg til. Samtidig vil flisene se uvasket ut.

Vanlig oppvaskmiddel er såkalt pH nøytral. Den vil fjerne såperester og alt annet grums som skitner til flisene dine . Du kan fint bruke oppvaskmiddel til den ukentlige baderomsvasken. Fyll såpe og vann en vaskebøtta. Vask over flisene med såpeblandingen og tørk av med en tørr klut , eller tørkepapir.

Har du hatt dårlig med tid i det siste ? Sett dusjen på høy varme og la dampen fylle rommet. Dampen løsner på urenhetene og flisene blir lettere å vaske.

Har du fått soppansamling på flisene ? Vask flisene med et desinfiserende middel som klor.

Bruk så milde rengjøringsprodukter som mulig. Da blir det mindre slitasje på overflaten på flisene .

Fugene

Tannbørste tre

Når badet skal gjennom en skikkelig rens er det lurt å ta fugene i samme slengen. Lyse fuger ser fort skitne ut , men med litt jobb og ukentlig vask kan de holdes rene og pene.

Bruk en gammel tannbørste , varmt vann og klor. Skrubb fugene forsiktig og tørk over med en klut. Gjør dette til du har fått resultatet du ønsker deg . Husk at du aldri må blande Klorin og Salmiakk , giftige gasser utvikler seg og kan gi deg pustebesvær .

Daglig vedlikehold

Svamp
Husk å bruke rene svamper og kluter. Klutene bør være tørre.

Et bad ser flott ut med fliser ,men det krever litt av deg for å vedlikeholde dem. Det beste er å tørke over flisene hver dag , etter bruk. Hvis du holder dem tørre blir det vanskelig for bakterier , mugg og såperester å få feste.

Stearinlys

Stearinslys

Et gammelt kjærringråd sier du bør bruke et kaldt stearinlys og stryke direkte på fugene . Dette vil tette porene , og såpe vil ikke klare trekke seg så langt inn i porene . Stearinen vil vaskes vekk over tid , men det kan være lurt å forsøke, så sparer du deg selv for tid og ikke minst jobb.

oppsummering

Tørk flisene etter daglig bruk.

Vask flisene med oppvaskmiddel og vann hvertfall hver 14. dag. Da fjerner du alle fettstoffer.

Bruk Klorin på fugene etter rengjøring av flisene. Stryk over fugene med en tannbørste. Du holder dem hvite og fri for soppansamling.

Ikke bruk Grønnsåpe.

Ikke bland Klorin og Salmiakk.

Lykke til med rengjøringen . Når du først er i gang vil du bli ferdig i en fei 🙂 Gi oss gjerne en tilbakemelding eller vis oss det ferdige resultatet.

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...