Dette kan du bruke Zalo til

Dette kan du bruke Zalo til

Du har sikkert hørt det mange ganger før, at det eneste rengjøringsmiddelet du trenger i huset er oppvasksåpe, men det er faktisk helt sant. Oppvasksåpe er perfekt til å fjerne fett fra både benker, bord og komfyren. Vi har tatt en kikk på hva annet du kan bruke dette grønne vidunderet, Zalo, til.

Oppvaskmiddel er drøyt i bruk og er relativt rimelig. Oppvaskmiddel er fettløsende og ph-nøytralt og vil derfor være skånsomt mot mange overflater. Zalo er derfor et godt og alsidig rengjøringsmiddel. Husk likevel på å ikke bruke oppvaskmiddel i vaskemaskinen eller i oppvaskmaskinen.

Fjerning av tyggegummi

Tyggis
Fjern tyggegummi fra tøy ved å legge plagget i fryseren.

Har dine små håpefulle vært uheldige og fått tyggis på klærne sine bør du fryse ned plagget. Ta plagget opp fra fryseren og skrap vekk tyggisen. Avslutt med å legge plagget i vann med Zalo i ca. 20 minutter. Skyll plagget godt og vask på vanlig måte i vaskemaskinen.

Vask vinduene med Zalo

vindu
Vasker du vinduene dine med Zalo er du garantert et skinnende resultat.

Zalo er fantastisk til vindusvask. Fyll en bøtte med varmt vann og Zalo. Bruk en klut til å vaske over vinduet, deretter bruker du nalen til å fjerne såpevannet. Tørk av kantene inne i vinduet med tørkepapir eller en klut som er laget for vinduer og glass.

Noen sverger også til å blande inn eddik i såpeblandingen for å få ekstra skinnende vinduer.

Fjern flekker

leppestift
Fjern fettflekker med Zalo.

Fjern flekker og smuss fra gulvene dine ved å fukte en klut med Zalo og vann som du bruker til å tørke vekk flekkene med. Husk at du ikke må bruke mye vann på gulvene dine, en fuktig klut er mer enn godt nok.

Zalo fjerner også fettholdig sminke fra tekstiler som f.eks leppestift. Ha litt Zalo på flekken og trykk det litt inn i plagget og la det virke litt. Skyll plagget godt og vask det deretter i vaskemaskinen på vanlig måte.

Har du fått fett flekker rundt komfyren din kan du fint bruke ufortynnet Zalo på flekkene. Tørk deretter over med en fuktig klut, og med en tørr klut til sist.

Har du fått flekker på teppene dine vasker du over med Zalo og vann. Dette kan du også gjøre om sølet har blitt liggende en stund. Oppvasksåpen løser opp flekkene og teppene blir rene og pene igjen.

Renhold av plastikkleker

plastleker
Hold plastlekene fri for bakterier ved å legge dem jevnlig i litt såpe og vann.

Å vaske plast lekene til barnet ditt er ekstra viktig å gjøre i disse dager, og ikke alle leker tåler en runde i oppvaskmaskinen. Fyll oppvaskkummen med Zalo og vann og legg plastlekene i såpevannet. Skyll av og tørk. Dette bør du gjøre med jevne mellomrom.

Få skinnende rene dusjkabinett

dusj
Dusjdører kan være et mareritt å holde rene, men med litt oppvasksåpe og eddik kommer du langt.

Det er ikke alltid like lett å bli kvitt fett og kalk merker på dusjkabinettet. Bruker du oppvaskmiddel sammen med eddik er du nesten garantert skinnende rene dusjdører. Bland sammen 2 deler oppvaskmiddel og én del eddik. Ha det over på en svamp og gni inn dusjdørene med blandingen, der hvor det trengs. La det virke noen minutter, skrubb og skyll av.

Få rene peisdører

peis
Rengjør peisdørene dine med oppvasksåpe og salmiakk.

Peisdørene blir ofte fulle av sot og er ofte helt umulige å få rene. Bland sammen to dl vann med Zalo og salmiakk. Hell blandingen over på en spray flaske og spray blandingen på peisdørene. La blandingen virke noen minutter før du tørker av med tørkepapir. Du må nok regne med å gjenta prosessen noen ganger før peisdørene blir helt rene.

Vask kjøkkenviften

vifte
Fjern fett fra kjøkkenviften med Zalo og varmt vann.

Kjøkkenviften er ikke alltid den vi husker på å vaske så ofte, men det er veldig viktig at vi fjerner fett og smuss fra den jevnlig. Ta ut filtrene og ha dem i oppvaskkummen sammen med varmt vann og oppvasksåpe. La dem ligge en stund, gjerne over natten. Skyll dem godt før du setter dem tilbake på plass.

Fjern bananfluer

banan
Lag en blanding av oppvasksåpe og eddik og du fjerner bananfluer på et blunk.

Har du fått en invasjon av bananfluer på kjøkkenet så burde du prøve å blande noen dråper  Zalo sammen med litt eplecidereddik. Da fanger du bananfluene i en fei, garantert.

 

Siden oppvaskmiddel er ph- nøytralt kan du rengjøre det aller meste i huset ditt med litt såpe og vann. Vask over kjøkkenskap og baderomsgulvene dine så slipper du skjolder og flekker. Har du smykker som trenger en rens kan du fint ha dem i en bolle med såpevann og litt vann med kullsyre. La det ligge litt og gi dem en god skrubb med en tannbørste. Vask også kraner og annet krom med oppvasksåpe. Tørk over med en vindusklut, og det blir skinnende og blankt. Det du derimot må være litt forsiktig med er vask av gamle, antikke pyntegjenstander. De kan ta skade av storvasken som inkluderer såpe og vann.

Lykke til 🙂

 

 

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...