White Russian er definitivt drinken som fortjener å komme frem fra glemselen. White Russian kom på bordet første gang i 1949 og har etter det hatt populære perioder. Det finnes ikke det land som ikke kjenner denne drinken og de fleste har mest sannysnlig hørt om den. Drinken som har ren fløte som en av ingrediensene er både elsket og hatet, men den fortjener virkelig å bli løftet opp og frem nok en gang.
White Russian var på alles lepper og i alles munn spesielt på 70 og 90 tallet, og nå sørger vi for at den blir trendy igjen.
Slik lager du den perfekte White Russian
White Russian kan lages med både melk og fløte. Velger du fløte får drinken en mer fyldig smak, men du kan velge det du liker best. Sørg for at du serverer drinken iskald og la drinken være urørt når du serverer den. En White Russian inneholder vodka og Kaluha. Kaluha er en mørk kaffelikør og drinken serveres i lave glass som f.eks et whisky glass.
Dette trenger du:
- 4 cl vodka
- 2 cl Kaluha (kaffelikør)
- 3 cl kremfløte
Slik gjør du:
1 Fyll glasset med isbiter.
2 Ha i 4 cl vodka og 2 cl Kahlua i glasset. Ha i vodka og Kaluha hver for seg.
3 Rist fløten godt i en shaker. Har du ikke en shaker kan du bruke et glass med lokk. Når du rister kremen blir den litt tykkere. Hell forsiktig 3 cl fløte i glasset.
Servér drinken iskald og husk å ikke røre rundt i den før du serverer den.
Du trenger ikke allverdens av barutsyr for å lage en god drink. Du klarer deg lenge med utstyr du allerede har på kjøkkenet. Når du måler opp drikke til drinken i cl bruker du helst et målebeger. Har du ikke tilgang på et målebeger kan du bruke et shotsglass. De små shotsglassene måler 2 cl og de større tar 4 cl. Mangler du en shaker kan du bruke et glass med lokk.
Lykke til og gled deg til å gi denne drinken en ny renessanse ?