Det er til stor glede for store og små når du fyller hjemmet med lukten av nystekte kanelsnurrer. Når du først er i gang kan du lage noen ekstra snurrer som du kan fryse ned, så har du til kalde dager som fortjener litt kjærlighet og varme, sammen med en kopp med kakao. Det finnes mange oppskrifter på kanelsnurrer der ute, men har du en ekstra god bolle-oppskrift kan du fint bruke den.
Slik lager du verdens beste Kanelsnurrer
For å få så gode kanelsnurrer som overhodet mulig er det viktig at du ikke er gjerrig på godsakene. Bruk rikelig med smør, sukker og kanel, og har du tid må du gjerne la deigen stå å heve ekstra lenge, da blir baksten din ekstra fluffy.
Dette trenger du:
- 1 l melk
- 300 g smør
- 250 g melis
- 100 g gjær
- 0,5 ts kardemomme
- 1,5 kg hvetemel
Fyll
- 250 g smør, mykt
- 8 ss sukker
- 4 ss kanel
Pensling
- 1 stk egg
Slik gjør du :
- Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm.
- Rør ut gjæren i melkeblandingen og ha i kardemomme og hvetemel. Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal ikke være klissete.
- Elt deigen til den er smidig.
- Kjevle ut deigen til en stor kvadrat på størrelse med en langpanne.
- Smør på mykt smør og dryss over rikelig med sukker og kanel. Her gjelder det å ikke være gjerrig. Du skal virkelig kjenne at det smaker kanelboller når du setter tennene i dem.
- Rull deigen sammen til en tykk, fast rull.
- Skjær store skiver som du legger på bakepapirdekkede stekeplater. Det skal totalt bli ca. 30-35 store kanelboller.
- La kanelbollene heve lunt i cirka 40 minutter.
- Visp sammen egget med litt melk og pensle over bollene.
- Stek snurrene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 minutter. Pass på så ikke så ikke baksten din blir brent. De skal ha en gylden farge og være gjennomstekte.
Avkjøl snurrene på en rist og ha over litt melis rett før servering. Du kan velge om du vil drysse melis over eller om du vil sprinkle rennende melis over snurrende. Godt smaker de uansett.
Hvis du dropper å pensle snurrene med egg så er oppskriften helt fri for egg.