Glasur
Du kan pynte både kaker og muffins med enten smørkrem eller » Royal Icing», begge blir kalt for glasur . Men vet du egentlig forskjellen på de to ? Selv om fellesbetegnelsen Glasur blir brukt om de begge så er det en vesentlig forskjell på dem. Smørkrem lages med smør, smøreost og melis, er myk og god å jobbe med og smaker fantastisk. Perfekt til muffins og kaker.
Royal icing er glasur som stivner og som er laget av stivpisket egg og melis. Litt som når du skal lage marengs , bortsett fra at denne blandingen skal ikke stekes i ovnen. Denne er perfekt til detaljer som du vil skal holde formen . Den kan også brukes til muffins , men passer ekstra godt hvis du skal lage dekorasjoner som krever at det blir stivt. Smaken er søt , men ikke kremet.
Smørkrem
Hvis du ikke har sprøytepose med forskjellige » tipper » ville jeg absolutt kjøpt meg et sett. Det er mange rimelige varianter på markedet som gjør jobben like godt som noe annet. Husk å tette sprøytepose godt og ikke fyll den for full , da vil det meste av innholdet havne på benken og ikke på muffinsene 🙂
Dette trenger du :
- 200 g. smør
- 600 g. melis
- 1 pakke nøytral smøreost
- 1 ts vaniljesukker
Slik gjør du :
- Pisk smør og melis hvitt.
- Bland inn kremost.
- Ha smørkremen i en sprøytepose for et proft resultat .
Royal Icing:
Du kan også tilsette konditorfarge, ,men da ville jeg styrt unna de flytende variantene du får i dagligvarehandelen og heller gått for gelefargene du får i spesialbutikkene. Husk at det er yderst lite du trenger for å få flotte farger. Dypp en tannpirker i gelemassen , dytt tannpirkeren med farge ned i smørkremen og rør rundt. Deretter rører du godt rundt med en slikkepott til fargen er jevn. Vil du ha sterkere farge gjør du det samme en gang til. Hvis du vil bruke flere farger , deler du glasuren i flere skåler og farger glasuren i hver enkelt skål med den fargen du vil ha . Resultatet kommer til å bli fantastisk !
Dette trenger du :
- 1 Eggehvite
- 3,5 dl. Melis
Slik gjør du :
- Pisk eggehvite til den er luftig og fast i formen.
- Sikt inn litt og litt melis mens du pisker glasuren. Den er riktig i konsistensen når den lager små glansfulle topper som ikke siger sammen når du stopper mikseren.
- Glasuren er klar når den føles litt seig mellom fingrene , og nå kan du blande inne farger om du ønsker det.
Lykke til med både baking og dekorering og husk at øvelse gjør mester . Det finnes masse inspirasjon fra dyktige hobby bakere der ute , så la deg inspirere og finn din egen vri.
Vis oss gjerne bilde av resultatet ditt , vi gleder oss til å se 🙂