En ny uke er i anmars og for å hjelpe deg i en hektisk hverdag har vi funnet frem fem middager som du kan lage denne uka. Med friske råvarer og gode smaker vil du garantert kunne diske opp med smakfulle retter som du og dine vil sette pris på gjennom en hektisk uke. Alle rettene er beregnet til fire personer, men du kan legge til og trekke i fra til det antall personer du skal servere middag til.
Middagstid er ofte det måltidet på dagen hvor vi alle kan samles rundt bordet og snakke om dagens begivenheter. Med en ukesplan som er ferdig satt kan du senke skuldrene og nyte maten uten stress og tidsklemma hengende over skulderen.
Spicy nudelsuppe på 5 minutter
En nudelsuppe er pakket med gode smaker og tar ikke lange tiden å lage. Bruk de grønnsakene og kjøttet du måtte ha for hånden. Her har du også en gyllen anledning til å bruke grønnsaker fra grønnsaksskuffen som begynner å nærme seg slutten.
Dette trenger du:
- 1 pk kjøttdeig
- 3 pk nudler
- 1 paprika i strimler
- 3 stilker vårløk i strimler
- 4 store sopp i skiver
- Salt og pepper
- 1/2 ts cayennepepper
Slik gjør du:
- Kok opp kraften til nudlene etter anvisning på pakken og tilsett cayennepepper.
- Tilsett kjøttdeig i små biter sammen med paprika, vårløk, sopp og nudler til kraften.
- La det hele trekke i 5 -10 min, til kjøttdeigen er gjennomkokt.
Smak til med salt og pepper, og gjerne litt frisk limesaft.
Stekt laks med Kaperssmør
Å spise fisk en gang eller to i uken er bra for kropp og sjel. Stekt laks med caperssmør er raskt og lage og smaker nydelig.
Dette trenger du:
- 4 laksefilet
- 8 poteter
- 1 blomkål
- 1 pakke cherrytomat
- 300 g smør
- 8 kapers
- 4 sjalottløk
- salt
- 1 sitron
- olivenolje
Slik gjør du:
- Kok opp potetene og la dem trekke til de er møre.
- Mens potetene koker, kutter du blomkålen i små buketter og cherrytomatene deler du i to.
- Når potetene er møre heller du av vannet og kutter dem i skiver.
- Bland de skivede potetene med blomkål, cherrytomat, litt sitronsaft, 1 ss olivenolje og 1 ts salt.
- Brun smøret nøttebrunt i varm panne og skjær sjalottløk i skiver. Når smøret er brunet tilsettes sjalottløk, kapers og saften fra siste del av sitronen.
- Krydre laksen med salt og pepper og stek deretter på begge sider i 3-4 minutter.
Servér den stekte laksen med potetblandingen og det brunede caperssmøret.
Kylling i Pita med hummus
Kylling i pita med hummus er full av gode smaker og går kjapt å lage til en sulten gjeng rundt kjøkkenbordet.
Dette trenger du:
- 400 g kyllling
- 1 pakke fetaost, i skiver
- 2 tomater i skiver
- 1/2 finsnittet kål
- 1 pk pitabrød
Til Hummus:
- 1 boks kikerter
- 1 fedd finhakket hvitløk
- Salt og pepper
- Sitronsaft
Slik gjør du:
- Varm pitabrødene etter anvisning på pakken.
- Lag hummus ved å skylle kikertene i kaldt vann og tilsette finhakket hvitløk, salt, pepper og sitronsaft. Ha det i en blender og blend til hummusen har en myk og fin konsistens.
- Strimle kyllingen og stek til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Fyll pitabrødene med hummus, kylling og finsnittet kål. Topp med tomatskiver og noen strimler med fetaost.
Fylte paprika med tunfisk
Tunfiks på boks har et litt ufortjent dårlig rykte. Tilbereder du den riktig med gode råvarer får du en rimelig og god middagsrett.
Dette trenger du:
- 2 bokser naturlig tunfisk
- 4 store paprika
- ris
- hvitløk
- løk
- tomat
- oregano
- olivenolje
- Salt og pepper etter smak
- mozzarellaost
Slik gjør du:
- Skjær ut kjernehuset av paprikaene.
- Sett ovnen på 180 grader og bak paprikaene hele i ca 15 minutter.
- Kok risen etter anvisning på pakken. Tilsett en terning med kyllingbuljong.
- Hell av vannet på tunfisken.
- Bland sammen hakket tomat, hvitløk og løk.
- Bland sammen tomatblandingen med den ferdig kokte risen og tunfisken
- Ta paprikaene ut av ovnen og del dem i to og fyll hver halvdel med risblandingen.
- Topp med mozarellaost og stek de fylte paprikaene i ovnen på 200 grader noen få minutter til osten er smeltet og har fått en gyllen farge
Servér med en god salat og godt brød til.
Bønnegryte med blomkålris
Èn kjøttfri dag i uken blir mer og mer populært. En bønnegryte er en smakfull og mettende vegetarrett. Servér med blomkålris.
Dette trenger du:
- 2 bokser kidneybønner
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 boks mais
- 1 boks hakkede tomater
- 1 laubærblad
- 1 ts chilipulver
- 2 ts rapsolje
- 1 ss sitronsaft
- salt og pepper
- 1 blomkål
Slik gjør du:
- Del opp paprikaen i biter.
- Knus hvitløksfeddet med en hvitløkspresse og fres grønnsakene i olje i en gryte. Tilsett tomater, bønner, laurbærblad og chilipulver og kok opp.
- La det hele stå og småputre i ca.10 minutter før du har i sitronsaft og mais.
- La det hele putre videre mens du lager blomkålris ved å rive blomkål på et rivjern. Fres det deretter lett med litt olje i en stekepanne.
Servér bønnegryten med blomkålris og godt brød.
Med ønske om en fin og smakfull uke ?