Comfort food er direkte oversatt, trøstemat. I Amerika hører vi stadig om Comfort food og det er rett og slett hjertevarmende trøstemat som gir både deg og sjelen varme på en slitsom dag. Vi har samlet fem nydelige retter med Comfort food som ikke tar lange tiden å lage, men som likevel smaker av en annen verden. Fritert kylling på fredag bør du regne med tar litt ekstra tid, men det er vell verdt tidsbruken når du kan sette deg til bords og hive inn på sprøstekt kyllingfileter. Lykke til og husk å gjøre uken så god du kan.
Mandag: Osteform med makaroni & bacon
Lite varmer så godt som en skikkelig god mac ´and cheese. Dette er en enklere og raskere variant, men smaker fortsatt utrolig godt, er pakket med smaker og en mengde med ost. Det smelter i munnen og vil alltid smelte en kald og frossen sjel.
Dette trenger du:
- 250 g makaroni
- 250 g cheddar ost, eller den osten du liker aller best.
- 2,5 dl kondensert melk
- 2 egg
- 1 pk bacon
- nyrevet muskatnøtt
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 220 grader.
- kok makaronien etter anvisning på pakken og la det renne av seg. Ha makaronien tilbake i kjelen.
- Ha ost, melk, egg og muskatnøtt i en blender, og kjør til alt er godt blandet.
- Hell ostesaus over makaronien og rør godt sammen.
- smak til med salt og pepper.
- Ha alt i en form og stek makaroni og osteblandingen i ovnen i 10 til 15 minutter, eller til det bobler i formen og osten har fått en gylden farge.
- Kutt bacon i biter og stek dem til de er sprøstekte.
Ta formen ut av ovnen og ha ostemakaronien på en tallerken, dryss over baconbiter og servér med en god grønn salat.
Tirsdag: Ostesmørbrød med coleslaw ( Grilled Cheese sandwich)
Smeltet, varm ost , pakket inn mellom to grillede brødskiver med deilig dressing servert med en uslåelig coleslaw. Det kan nesten ikke bli bedre.
Dette trenger du:
- 16 brødskiver
- 8 ts majones
- 4 ts worcestersaus
- 250 g cheddarost
- 4 tomat
- pepper
- olivenolje
Slik gjør du:
- Varm en panne på stekeovnen.
- Legg loffskivene utover benken og bland sammen majones og worcestersaus, smør det på skivene.
- Del tomatene i skiver.
- Fordel ost og tomatskiver på 8 av loffskivene
- Kvern litt pepper over, og legg de 8 andre loffskivene over.
- Pensle én og én sandwich med olivenolje.
- Legg sandwichene i en varm stekepanne og stek i 2 minutter på hver side.
Legg smørbrødene på en tallerken og server coleslaw ved siden av.
Coleslaw
- 1 eple uten kjerner, i strimler
- 1 gulrot i strimler
- 75 gram revet kinakål
- 1 ss mango chutney
- 2 ss majones
- 1 ss sitronsaft
- 1 klype maldonsalt
Slik gjør du:
Legg eple og gulrotstrimler i en stor bolle sammen med revet kinakål og bland alt godt. Bland mango chutney og sitronsaft i en mindre bolle. Rør dressingen godt inn i grønnsakene før du legger salaten ved siden av smørbrødene på tallerkenen.
Onsdag: Omelett med poteter & skinke
En luftig og høy omelett pakket med deilige smaker. Har du noe til overs kan du trygt spise det til lunsj dagen etter.
Dette trenger du:
- 8 egg
- 4 kokte poter
- 1 dl fløte
- 2 vårløk
- 1 paprika
- 100 g skinke
- 6 sjampinjonger
- grønn salat
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Kutt ferdig kokte poteter i biter.
- kutt paprika I biter, vårløk i ringer og sjampinjonger i skiver.
- Kutt skinke i strimler.
- Ha eggene i en bolle, tilsett fløte, salt og pepper og bland godt.
- Tilsett grønnsakene og skinke strimlene og ha alt i en smurt form.
- Stek på 200 grader i ca 20 til 25 minutter.
Ta omeletten ut av ovnen, skjær opp i ruter og servér med en god salat.
Torsdag: Kyllingsuppe med nudler
Deilig suppe med nudler og kylling med smak av Asia. Varmer deg godt en kjølig høstdag og tar ikke lange tiden å lage.
Dette trenger du:
- 350 g nudler
- 400 g klyllingfilet
- 4 dl kyllingbuljong
- 2 ts mykt brunt sukker
- 2 ts presset ingefær
- 4 ss soya saus
- 150 g bønnespirer
- 750 g sukkererter
- 150 g sopp
- 2 ss hakket koriander
Slik gjør du:
- Koke nudler etter anvisning på pakken.
- Kutt kyllingen i biter og stek til de er gjennomstekte. Sett til side.
- Når nudlene er ferdig kokt lar du dem renne av seg, deretter fordeler du dem i fire serveringsboller
- Fyll en kjele med buljong, sukker, ingefær og soyasaus. Kok opp.
- Tilsett grønnsakene, og kok et par minutter.
- Fordel kylling og nudler i skåler.
- Hell suppen over nudlene og kyllingen.
Dryss koriander over suppen og servér den mens den er varm.
Fredag: Frityrstekt kylling
Du kan fint fritere kylling hjemme og det smaker like godt som de du får kjøpt ute. Dette er Comfort food på sitt aller beste.
Dette trenger du:
- 600 g kylling
- 2 bokser creme fraiche
- 4 dl hvetemel
- 8 dl cornflakes
- salt og pepper
- salat
- poteter
- 1 kanne frityr olje
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Kutt potetene i båter, krydre godt og stek i ovenen i ca 40 minutter.
- varm opp frityrolje i en tykkbunnet kjele, gjerne en støpejerngryte.
- Bland sammen mel og knust cornflakes, tilset salt og pepper.
- Kutt kyllingfiletene i skiver.
- Vend kyllingskivene i creme fraice, deretter i cornflakes blandingen.
- Ha de panerte kyllingfiletene i den varme oljen og frityrstek dem til de er gjennomstekte. De stiger til overflaten når de nærmer seg ferdig. Husk å ikke ha for mange kyllingbiter i oljen av gangen.
Server med en god dipp og stekte potetbåter.
Alle rettene tar utgangspunkt i middag for fire personer, men legg til og trekk i fra det antall personer du lager mat til. Vi ønsker alle en fantastisk uke med uendelig med deilige smaker og hjertevarmende retter 🙂