Frozen Rosé
Du har sikkert vært med på å blande vanlig slush med vodka en varm sommerkveld, og kanskje aller helst på festival. Frozen Rosé har fryst Rosévin som hovedingrediens, samt friske bær og frukt. Du kan bruke akkurat de bærene du vil, selv om det er jordbær som er mest brukt, har vi plukket ut blåbær, bringebær, vannmelon og grapefrukt. (Selv om vannmelon ikke er et bær, passer den perfekt til en frozen rosé). Det finnes flere metoder å lage frozen rosé på. Vi har valgt å fryse ned rosévinen med «fruktpureén» i en beholder, deretter kjører vi det i en blender til den har en slush konsistens.
Det må gjøres noen forberedelser før du kan lage og servere frozen rosé drinkene, men det er vel verdt strevet. Vi har funnet 3 oppskrifter på frozen rosé som inneholder sesongens bær og vannmelon.
Vannmelonfrosé med grapefrukt
Når du skal lage en frosé med vannmelon så lager du også en sirup som du skal blande inn. Da får du en vannmelon slush med sødme og deilig smak av rosévin.
Til en frosé med vannmelon trenger du:
- 1 fl rosévin
- 3 dl vannmelonjuice
- 1 dl grapefruktjuice
Til vannmelonsirupen trenger du:
- 2 dl vannmelonjuice
- 1,5 dl sukker
Slik gjør du :
Kutt vannmelonen i biter og ha det i en blender. Blend melonbitene til du får vannmelonjuice. Sil juicen slik at blandingen blir fri for stener og eventuelt fruktkjøtt som ikke har blitt most. Du skal ha ca 5 dl vannmelonjuice når du er ferdig med å blende vannmelonen.
Ta 2 dl vannmelonjuice og bland det med 1,5 dl sukker i en kjele som du setter på ovnen. Varm opp blandingen og la det hele koke litt før du tar det av platen. Avkjøl og la det stå kaldt til dagen etter.
Bland sammen 1 flaske Rosévin og 3 dl vannmelonjuice. Hell det over i en beholder og legg i fryseren til dagen etter.
Ha Rosé blandingen i en blender sammen med vannmelonsirup, og miks alt sammen i blenderen til du har en deilig slush. Fyll opp glassene og drikk når blandingen kan suges opp i sugerøret. Eller spis den som en skikkelig voksen dessert, i fine glass, med skje.
Blåbærfrosé
Nå er det sesong for blåbær og hvis du har hentet inn litt ekstra passer det perfekt å lage en blåbærfrosé.
Til en blåbærfrosé trenger du:
- 1 flaske rosévin
- 500 g. ferske blåbær
- 2 ss sukker ( smak deg frem)
- litt limesaft
- isbiter
Bland sammen blåbær, sukker, lime og én neve isbiter i en blender. Kjør blenderen godt til alt har blandet seg, som til en smoothie. Sil blandingen nøye så du sitter igjen med en jevn blåbærdrikk uten skall og fruktkjøtt. Bland deretter blåbærmiksen med 1 flaske rosévin, og hell alt over i en beholder og sett i fryseren.
Når massen er fryst tar du beholderen ut av fryseren og har alt i en blender, blend det hele til du får slush. Ha slushen over i glass og nyt.
Bringebærfrosé
Var du flink og plukket med deg villbringebær når de var klare for sanking? Da kan du lage verdens beste bringebærfrosé.
Til bringebærfrosé trenger du:
- 1 flaske Rosévin
- ca 500 g. villbringebær
- 2 ss sukker ( smak deg frem)
- Saften av 1 sitron( smak deg frem så bladningen ikke blir for sur)
- isbiter
Sik gjør du:
Bland bær, sukker og sitron sammen med en neve isbiter i en blender. Blend alt godt til du har fått en jevn masse. Sil blanding så du slipper alle de små kornene fra bringebærene. Tilsett 1 flaske rosévin og bland godt. Hell blandingen i en beholder og sett i fryseren.
Når blandingen er fryst, blender du alt til du får en slush lignende masse. Hell i glass og servér.
Samle troppene, nå blir det slush kveld 🙂
I will make your drinks colder than your X