13 gode tips til en koselig uteplass

13 gode tips til en koselig uteplass

Lag deg drømmeplassen ute! Det er mange enkle løsninger du kan bruke for å få uteplassen din til å se ut som en drøm. Vi har funnet inspirasjon du kan bruke til å skape deg den uteplassen du virkelig ønsker deg, uten å måtte investere veldig mye tid eller penger.

La gammelt bli nytt

Lag deg en utestue av brukte materialer som f.esk gamle vinduer. Mange gamle vinduer kan gjøre nytten sin hvis du tar deg bryet med å pusse dem og gjøre dem fine igjen. En utestue som dette har hverken vegger eller vinduer opp til taket, men stopper i høyden til vinduene. På taket er det brukt gjennomsiktige takplater i plast som beskytter mot regn og vind, men som tar til seg varmen fra solen. På denne måten kan du skap et ekstra uterom for kalde kvelder eller hvis du trenger litt ekstra plass.

utestue 1
Pynt med blomster og trær i store potter, så skaper du deg en oase i egen hage.

La det blomstre

La hagen og beddene bugne av store stauder og busker. Du kan kjøpe busker som allerede har litt størrelse fra hagesentrene. Busker og hekk kan du bruke som en del av skjerming av innsyn til uteplassen din. Da kan du sitte uforstyrret, samtidig som du har det vakkert rundt deg.

Benk med blomster
Lag en frodig hage så er du skjermet for innsyn og har det vakkert rundt deg.

Heng det opp

På mindre uteplasser og små terrasser kan det være en idé å henge opp potter med planter på veggen. Du kan også kjøpe en høy hylle hvor du kan sette blomster og noen pyntegjenstander. Et tips er å kjøpe noen terracotta potter og male dem i morsomme farger, bare husk å ta dem inn når frosten kommer.

blomster i potte
Lag oppheng til potter og heng dem på en vegg.

Paviljong

Har du litt ekstra plass i hagen eller på verandaen din ser det utrolig flott ut med en paviljong eller en pergola. Pyntet med lysrekker og gardiner får det et ekstra eksotisk utrykk. Her kan du nyte sene sommerkvelder med familie og venner, eller en god bok.

Partytelt
Som tatt ut fra 1001 natt i din egen hage.

Ta frem malekosten

Har du utemøbler du er lei av? Ta frem malerkosten og gi utemøblene dine en omgang med maling. Da skaper du helt nytt utrykk og du slipper å kjøpe nye utemøbler. En fargehandel kan gi deg råd til hvordan du kan gå frem. Husk at du må vaske møblene godt før du maler dem hvis ikke vil ikke malingen feste seg godt nok. Du får kjøpt maling som er til båter som også blir utrolig flott på hagemøbler. Den malingen er full av glans og den er veldig holdbar, så lenge grunnarbeidet er gjort skikkelig.

hagemøbler
Mal dine gamle møbler og gi dem nytt liv.

Lag soner

Har du en uteplass med litt størrelse på kan du lage én med forskjellige soner. Finn ut hvor du vil sitte når solen står som høyest, hvor du vil ha skygge og hvor du vil sitte når du skal sole deg. Sørg for at du har et sted du kan trekke deg tilbake hvis varmen skulle ta helt overhånd.

terasse
Det er deilig gå kunne trekke seg tilbake i skyggen.

Lek med farger og tekstiler

På uteplassen har du enda større muligheter til å kunne utfolde deg med farger. Er du litt forsiktig i fargevalget innomhus så prøv deg frem ute. Farger liver alltid opp og vil gjøre uteplassen din sprek og innbydende. Prøv deg frem med ulike tekstiler og møbler. Alt trenger ikke å passe sammen, men sørg for å holde deg til én eller to grunnfarger og piff opp med ulike mønstre og farger.

uteplass farger
Lek med farger og skap en livlig uteplass.

Skap stemning

Vi elsker sommeren og vi elsker å sitte ute, dag som kveld. Bruk lys og lykter til å skape stemning. Nå får du tak i mange varianter av lyskilder som du kan ha ute hele døgnet. Flotte runde lykter med led lys du kan henge i trærne eller inne i en paviljong. Du kan kjøpe kubbelys som ser ut som ekte vokslys, som kan stå på bordene, på gulvet eller i lykter. De er ikke brannfarlige og du kan fint sovne fra dem.

Uteplass med lys
Byens koseligste uteplass?

Oppbevaring

Med stor eller liten plass er det alltid greit å kunne ha ekstra oppbevaringsplass. Fyll en kurv med pledd som kan stå klar til deg og gjestene dine. Er det meldt regn kan du bære kurven med deg inn hvis du ikke har tak å lagre det innunder.

uterkurv
Bruk noen kurver du allerede har og fyll dem med pledd.

Utepeis

Utepeis får du kjøpt i alle mulige modeller. Du kan bygge en selv, du kan kjøpe den som  byggesett eller du kan velge en helt enkel bålpanne. Et ildsted er samlende for hele familien og kan forlenge uteperioden din.

utepeis

Flytt stuen ut

La uteplassen bli en forlengelse av huset, da vil det automatisk virke større. Innred uteplassen som om du skulle innredet stuen. Bruk gulvtepper, pledd, planter og pyntegjenstander og skap et koselig miljø. Husk å bruke tekstiler som er laget for å kunne brukes ute i all slags vær, da tåler de både regn og sol.

uteplass stue
Lag en uteplass som ligner på en stue.

Vær kreativ

Tenk gjennom hvilken stil du vil ha og bruk gjerne møbler og gjenstander du har fra før. Lag f.eks en terrassehuske av en gammel benk med tykke tau. Bruk sengetøy og pledd i farger du liker og lag en koselig plass. Husk å ta inn det som ikke laget for å stå ute hvis du ikke har tak, og det er meldt litt ruskete vær.

uterom med blomster

Gled deg selv

Med all tiden vi bruker innomhus gjennom ett år er det en fryd når vi endelig kan flytte oss ut. Husk å skape lune og deilige plasser hvor du kan kose seg gjennom hele sommeren. Etter en lang og varm arbeidsdag er det nydelig å kunne la seg synke ned i behagelige utemøbler.

utepass hengestol

La uteplassen bli ditt favoritt sted gjennom sommeren, og skap deilige minner du kan leve på gjennom kulde og snø.

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...