Husker du dette fra 80-tallet?

Husker du dette fra 80-tallet?

For oss som er gamle nok til å kunne si at vi har opplevd 80- tallet og samtidig kan huske noe av det, så kan vi si at det var et fantastisk 10 år som vi aldri kommer til å bli lei av å mimre over. Vi er riktignok ikke gamle nok til å huske hvordan utelivet var den gangen, men alle hørte vi på Europe, hadde skinnreimer rundt håndleddet og lyse jeans. Vi så på VHS filmer på leid videospiller til 150 kr for et døgn eller to. Det var filmer som både » E. T» , » Kramar mot Kramar » og «Karate Kid».

Vi hadde faktisk mobiltelefon på 80-tallet også, i bilen, men den var så dyr å ringe med at den gjorde seg best til pynt. Vi har gått en runde og funnet frem noen bilder fra det glade 80-tallet, kanskje kjenner du igjen noen av dem.

Båndopptager og kassettspiller

bånopptaker 80s
Kassettspiller og båndopptager fra 80 – tallet.

Denne var super stas. Her kunne vi høre på kassetter og ta opp musikk. Den ble ofte brukt når «10 i skuddet» gikk på radioen. Da holdt vi denne inntil høyttaleren på radioen og satt klare for å ta opp den sangen vi ville ha på kassett. Det varte faktisk helt til vi var så heldige at vi fikk radio/ kassettspiller med båndopptager, i en og samme maskin. For en lykke det var!

Fancy holder til kassettene

kassettholder 80s
Denne var ekstremt kul!

Denne stod høyt på ønskelisten i mange hjem. Denne var så ekstremt kul. Her kunne vi sette alle kassettene våre i system, så slapp vi å ha dem slengende rundt. Fargen og formen var selvfølgelig et pluss.

Tv-Kanne på 80-tallet

Kaffekanner 80s
Det fantes ikke et hjem uten.

Husker du TV-kannen som var i alle hjem? Den ble fylt med traktekaffe og ble holdt halv- lunken hele dagen. Det var pumpekanne på den i tillegg, og det var stas det.

La oss velge rosa!

rosa bad 80s
Mer moderne kunne det ikke bli.

Rosa bad var hyper moderne gjennom hele 80-tallet. Det er nesten så vi kunne vurdert å tatt en runde til med det, kun for nostalgiens skyld. Hadde du rosa bad så hadde du garantert også bidé. Det er vel én av de tingene vi ikke savner fra 80- tallet.

Pyntelokk til stekeplatene

pyntelokk 80s
Alt kunne pyntes.

Det fantes ikke den ting som ikke kunne pyntes. Det var pynt på dolokket, rundt toalettet, og rundt do- kosten. Alle steder vi kunne pynte ved å dekke til noe var et » must». Det inkluderte selvsagt pynt på alle stekeplatene på komfyren. Undertegnedes foreldre avskaffet den pynten etter at ei lita frøken skrudde på alle platene en tidlig morgen mens alle i huset sov. Lang historie kort, så tok pynten fyr og jeg gasset nesten ihjel alle som bodde i huset, og det var slutten på både pynt og tidlige, ensomme morgninger.

Terteskjell med fiskepudding og reker

terteskjell 80s
Terteskjell du.

Terteskjell med fiskepudding, reker og hvit saus dukker stadig opp på en «post» her og der, og blir faktisk spist den dag i dag. Dette var livretten i mange hjem gjennom 80- tallet. Du kan fortsatt få kjøpt terteskjell, og det er ikke en de verste rettene, men som middag er det særs forklarende for hele 80-tallet.

VHS Spilleren – 80-tallets Netflix

vhs spiller 80s
VHS Spiller ( video spiller )

Denne ble sett på som en revolusjon når den kom på markedet, og den var så kostbar at det var svært få familier som kjøpte en selv. De ble leid sammen med videofilmer som vi leide i «Filmutleie butikker». For en tid!

Hello, Kitty!

Hello Kitty tlf
Hello kitty var enormt populært.

Den mest populære katten, noensinne. Den var like populær hos både voksne og barn. Katten gikk som en farsott over store deler av verden faktisk.

Så kjedelig var Tv på 80-tallet

ventebilde 80s
Ventebilde var noe vi var godt kjent med.

Vi hadde vel aldri kunnet forestille oss at dette ventebildet skulle bli et ikonisk bilde av fortiden til mange av oss. Vi savner det ikke, og det var lenge før «streaming» overhodet var et ord.

Lille Gizmo

gizmo 80s
Han her slet litt innimellom.

Vi kan ikke snakke om 80-tallet uten å nevne Gizmo og Gremlings. Alle de gale gremlingene som tok folket med storm der de poppet ut av Gizmo ,hvis han fikk mat etter midnatt eller ble våt. Rampete gremlinger tok fullstendig overhånd, og vi husker spesielt scenen når gremlingene har gjort rampestreker på trappeheisen til en eldre dame. Istedenfor at stolen beveget seg stille og rolig opp rekkverket, forsvant den til tops i en durabelig fart og hele den eldre damen forsvant ut av et vindu når stolen hadde kommet til endes. Vi glemmer det aldri, og ikke glemmer vi Gizmo heller.

 

Vi har med vilje latt være å ta med både Ball genseren og Bugg tyggis, men det betyr ikke at noen av dem er glemt. Nå har Ball genseren kommet tilbake, nå venter vi bare på en ny runde med retro Buggen.

Med det ønsker vi alle en strålende helg:) Tuppér håret og ta deg en svingom til «Modern Talking» i kveld !

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...