Dette må du ALDRI gi til Hunden din

Dette må du ALDRI gi til Hunden din

Har du husdyr så vet du godt at de fort blir som familemedlemmer å regne. Det er ofte fristende å gi dem noe annet enn de tørre bitene som de får servert i skålen sin. De ser jo så søte ut der de ser på deg med verdens vakreste øyne. Men det er en del matvarer som hunden din absolutt ikke skal ha, og vi har funnet 10 av dem. Uansett hvor bedårende den lille pelskledde ser ut så må du aldri gi den noe av dette.

Enkelte matvarer kan gi hunden litt diaré eller oppkast, mens andre matvarer kan være dødelig for hunden din.

Løk

løk

Alle typer løk inneholder et stoff som er veldig farlig for hunder. Stoffet i løken angriper de røde blodcellene og vil gi symptomer som slapphet, rød urin, dårlig matlyst og tap av bevissthet. Løk, og hvitløkskrydder, er det heller ikke noe som hunden skal ha i seg. Krydderet er tørket og konsentrert og kan potensielt være enda farligere. Du må kontakte veterinæren om hunden din har fått i seg noe av dette.

Druer

Druer

Gir du hunden din druer kan det faktisk føre til nyresvikt. Symptomer som kan oppstå hvis hunden har fått i seg druer er oppkast, diaré, slapphet og nedsatt matlyst. Misstenker du inntak av druer bør du ta hunden din til veterinæren ganske kjapt.

Nøtter

nøtter

Du vet sikkert at de fleste nøtter har et høyt fettinnhold. Det høye fettinnholdet gjør det vanskelig for hunen din å fordøye de fleste variantene av nøtter. Unntaket er, om nødvendig, peanøtter. Skulle hunden din derimot få i seg macadamianøtter bør du være klar over at de er giftige for hunder.

Sjokolade, kanskje det farligste for hunden din

sjokolade

De fleste er klar over at sjokolade for hunder er et absolutt nei! Sjokolade inneholder stoffer som stimulerer nervesystemet, og som øker hjerterytmen hos hunder. Uansett type sjokolade er det giftige for dem. Vet du at hunden har fått i seg sjokolade bør du kjapt finne ut hva slags type sjokolade, hvor mye, og deretter ta kontakt med veterinæren.

Kanel

kanel

Kanel er ikke giftig for hunder, men det kan forårsake stor irritasjon på innsiden av munnen til huden din. Hunden din kan kaste opp og få urytmisk hjertefrekvens. Samtidig kan det bli problematisk for hunden å puste inn gjennom nesa og det igjen kan føre til pusteproblemer.

Mais

mais

Selv om hunder ikke skal ha mais kan den faktisk spise usaltet popcorn, men det er ikke å anbefale. Mais kan sette seg fast i tarmen på hunden og i værste fall kan den ha behov for kirurgi for at det skal bli fjernet.

Avokado

avokado

Skulle hunden din hive seg over en avokado er det ikke nødvendigvis selve avokadokjøttet som er det største problemet, det er heller steinen og skallet. Som de fleste av oss vet, så spiser en hund nesten alt den kommer over. Avokadoen inneholder et stoff som heter persin som hunden kan reagere på. Syptomene er oppkast og diaré.

Rosiner

rosiner

Har hunden din klart å momse i seg en håndfull rosiner bør du være på vakt. Rosiner kan som druer,  det føre til nyresvikt. Symptomer som kan oppstå hvis hunden har fått i seg rosiner er oppkast, diaré, slapphet og nedsatt matlyst. Mistenker du at hunden din har forsynt seg av rosinene, eller fått tak i boller med rosiner, bør du ta kontakt med en veterinær.

Alkohol

alkohol

Det burde ikke være nødvendig å si det, men hunder skal ikke ha alkohol. Ikke under noen omstendigheter. Hundens nyrer vil ikke klare å håndtere alkohol på en god måte og kan derfor gi hunden store problemer.

Kaffe

kaffe

Kaffe med koffein er ikke nødvendigvis giftig for hunder, men hunder er generelt mer følsom ovenfor virkningen av koffeinet. Den kan få skjelvinger og bli veldig hyperaktiv. Kaffe er ikke for hunder, punktum.

 

Det finnes nok av godsaker du kan gi hunden din som faktisk er laget for hunder. De skal i utgangspunktet ikke ha samme maten som vi spiser. Husk at vi krydrer maten og det er mye av krydderiene som ikke er bra for hunder. Ta vare på din beste venn, og gi den mat og godsaker som den kan fordøye og faktisk ha nytte av.

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...