Deilige Middager du kan lage denne uka

Deilige Middager du kan lage denne uka

Ukene raser avgårde, og nå er vi på vei inn i nok en ny uke. Kanskje begynner du å glede deg litt til jul, og tankene rundt juleforberedelsene begynner muligens å gjøre seg gjeldene. Vi hjelper deg med å senke skuldrene ett hakk og har funnet fem deilige matretter du kan lage denne uken, til glede for deg og dine. Velbekomme!

Mandag: Blomkålsuppe med chorizo og blåmuggost

Blomkålsuppe med spicy choritzo og blåmuggost, nam nam !
Er du en av de som rynker litt på nesen når du hører ordet blåmuggost? Det behøver du ikke å gjøre, for den smelter perfekt inn i suppen og skaper ekstra smak og fylde. Er du litt skeptisk velger du en blåmuggost som ikke er så skarp i smaken.

Dette trenger du:

> 1 løk

> 2 fedd hvitløk

> 2 ss olivenolje

> 2 store blomkål

> 1 terning grønnsaksbuljong

> 5 dl vann

> 5 dl melk

> 2 ts salt

> nykvernet pepper

> 100 g chorizo

> 100 g blåmuggost

Slik gjør du:

1 Finhakk løk og og hvitløk. Ha i en kjele sammen med olivenoljen og la det surre på medium varme i noen minutter.

2 Skjær blomkålen i biter.

 

3 Ha blomkål, buljong, vann og melk i kjelen og kok opp. La det småkoke til grønnsakene er myke.

 

4 Bruk en stavmikser og blend suppen til den blir helt jevn og klumpfri. Har du ikke en stavmikser kan du bruke en blender.

 

5 Smak til med salt og pepper.

 

6 Skjær chorizoen i terninger og stek i tørr panne på medium varme.

 

Sett frem suppeskålene og ha i biter av blåmuggost og choritzo. Hell over den ferdige blomkålsuppen. Servér gjerne med godt brød til.

 

Tirsdag: Fylte auberginer

abergine
Fylt aubergine smaker fantastisk og toppes med deilig smeltet ost.

Fylte auberginer toppet med deilig smeltet ost kan lages ferdig på forhånd og varmes opp når de skal serveres. Er du god på å planlegge kan du lage dem ferdig og fryse dem ned så har du en middag klar på null komme niks.

Dette trenger du:

> 3 auberginer

> 1 løk

> 400 g kjøttdeig

> 1 ts oregano

> 1/2 ts chiliflak

> salt og pepper

> 2 hvitløksfedd

> 1 dl rødvin ( kan sløyfes)

> 1 boks hakkede tomater

> 1 ss ketchup

> 1 boks brune linser

> 2 ss finhakket frisk persille

> 1 ss finhakket frisk basilikum

> 75 g revet parmesan

> 100 g revet ost

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader.

 

2 Skyll og tørk auberginene. Del dem i to på langs og skrap ut aubergin kjøttet, men la det være igjen litt auberginkjøtt inn mot skallet.

 

3 Ha over litt olje og og strø på med litt salt og pepper.

 

4 Stek de halve auberginene til de er møre, det tar ca. 20 minutter.

 

5 Skjær auberginekjøttet fra auberginene i terninger.

 

6 Lag fyllet mens auberginene er i ovnen.

 

7 Stek løken i litt olje til den er myk. Tilsett kjøttdeig og aubergine terningene og stek til alt er mørt og gjennomstekt, tar noen minutter.

 

8 Krydre blandingen med salt, pepper, tørket oregano og chiliflak.

 

9 Tilsett finhakket hvitløk og rødvin og stek til vinen har fordampet.

 

10 Tilsett hakkede tomater og ketchup. La koke på medium varme til det hele har tyknet til en deilig kjøttsaus.

 

11 Skyll linsene og bland det inn i kjøttdeigen.

 

12 Rør inn friske urter og parmesan. Smak til med salt og pepper.

 

13 Fyll de stekte auberginskallene lagvis med ost og kjøttsausblanding. Start og avslutt med ost.

 

14 Sett auberginene tilbake i den varme stekeovnen og stek videre i 20-30 minutter til de er gjennomvarme og osten har smeltet.

 

Servér med godt brød og en deilig salat er eget ønske.

 

Onsdag: Kylling med ris i jerngryte

kjele
Super enkel middag med kylling og ris.

Lite er enklere enn å hive alle ingrediensene i en gryte og la det surre og kose seg frem til maten skal serveres. Så kan du gjøre noe annet mens middagen lager seg helt selv.

Dette trenger du:

> 1 løk

> 400 g kyllingbryst eller -lår, uten skinn og ben

> 1 ts paprika krydder

> salt og pepper

> 3 hvitløksfedd

> 1/2 ts tørket oregano

> 1 ss finhakket frisk persille

> 150 g valgfri sopp i skiver

> 250 g ris

> 500 ml kyllingkraft

> ca. 150 g grønnkål

> ca. 30 g revet parmesanost

Slik gjør du:

1

Finn frem en støpejernsgryte, hvis du har. Om ikke så bruker du en annen stor gryte med lokk.

2

Stek løken myk i gryten. Krydre kyllingen og ha den over i gryten.

 

3

Tilsett hvitløk og persille og stek noen minutter. Tilsett soppen og la det hele steke videre.

 

4 Tilsett ris og buljong. Bring det hele til kokepunktet og reduser deretter varmen. Sett lokket på kjelen.

 

5 La det småkoke til risen er nesten ferdigkokt.

 

6 Tilsett kålen, bland godt og la det koke videre til risen er kokt.

 

7 Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.

 

Servér med finhakket persille og en valgfri salat.

 

Torsdag: Russisk Pirog

pai
Russisk pirog lånt av tidligere mat blogger Siri Fossing.

Ikke la deg avskrekke av at du er nødt til å bake bittelitt. Det er fort gjort, og vel verdt det når du sitter der ved middagsbordet med en dampende varm russisk pirog.

Dette trenger du:

> 500 gram kjøttdeig eller karbonadedeig

>1 løk

> 2 fedd hvitløk

> 1 gulrot

> salt og pepper

> smør

Til Deigen trenger du:  

> 3 egg

> 1 pk majones

> 2 dl creme fraiche

> 2 dl hvetemel

Slik gjør du:

1 Forvarm stekeovnen til 200 grader.

 

2 Brun kjøttet på middels høy varme i stekepanna.

 

3 Hakk løk og hvitløk, og riv en gulrot fint.

 

4 Bland sammen kjøttet og grønnsakene. Gi det hele litt salt og pepper, og la det småputre i en kjele på middels lav varme mens du lager deigen.

 

5 Pisk/rør ingrediensene godt sammen til en tyktflytende og glatt deig uten klumper.

 

6 Hell halvparten av deigen over i en ildfast form.

 

7 Hell kjøttblandingen oppå deigen.

 

8 Dekk til kjøttblandingen med resten av deigen.

 

9 Stek i cirka 40 minutter til deigen er fluffy og gyllenbrun.

 

Servér med en deilig valgfri salat.

 

Fredag: Fantastisk Krabbe taco

taco
Fredags taco med krabbekjøtt. Oppskriften er lånt av tidlige mat blogger Siri Fossing.

Fredag er taco fredag rundt om i det ganske land. Men innimellom kan vi kanskje bli litt lei av den samme kjøttdeigen uke etter uke. Så hva med å prøve en krabbe taco denne fredagen? Jeg lover at du kommer til å elske den.

Dette trenger du:

> 1 pk Maistortillas

> 4 krabbeskjell med krabbekjøtt

> 2 avokado

> 1 pk reddik

>  1 pk vårløk

>  1 lettrømme

> 1 bunt koriander

> chilisaus, gjerne Sriracha

Slik gjør du:

1 Varm tortillasene etter anvisning på pakka.

 

2 Lag avokadomos ved å mose avokado kjøttet med en gaffel. Tilsett en skvis med lime, finhakket hvitløk, koriander og hakket vårløk.

 

3

Legg frem en varm tortillas på en tallerken og ha på krabbekjøtt.

 

4 Ha avokadomos oppå krabbekjøttet.

 

5 Ha rømme over avokadomosen og krabbekjøttet samt noen skiver med reddik.

 

Topp det hele med litt chilisaus, ekstra vårløk og koriander, om du vil. God Fredag!

 

Alle oppskriftene er laget for fire personer, men du kan legge til, og trekke i fra, slik at du får mat til det antall personer dere er i din familie.

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en fantastisk uke, og fatt mot, vi går bedre tider i møte 🙂

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...