Dagen starter med Kaffe

Dagen starter med Kaffe

Kaffe er en klem i en kopp!

For mange er kaffe det første som står på listen på morgningen. Den følger frokosten, den er med deg på trikken, på jobb, i pausen, i selskap eller alene. Kaffe er ofte en god grunn til å ta seg fem minutters pause på jobb. Den kvikker deg opp, og ofte er du ikke til å snakke til før kaffen er inntatt. Kaffe er også den drikken som det serveres mest av når vi har besøk. Kaffe er en av de mest universielle drikkene vi har. Uansett hvilket land du besøker, er du aldri langt unna en god kopp kaffe.

Valgets kval på kafé

Kaffe på kafe
Kaffemaskin på Kafé, la deg friste !

Litt usikker på hva slags kaffe du bestiller når du er på kafé? Har det hendt du bare har bestilt en kaffe fra menyen, helt uvitende om hva det er du egentlig bestiller? Da er du hvertfall ikke den første, og definitivt ikke den siste.Vi har laget en liten oversikt til deg, til neste gang du forviller deg inn i kaffe verdenen. Husk den kaffen som du synes best om, og bestill den.

I tillegg har de fleste kafeer og kaffebarer et enormt utvalg av smakstilsatte siruper. Dette gir kaffen din ekstra deilig smak. Du kan tilsette smak av vanilje, Irisch, Sjokolade og en hel del flere smaker. Spør de som er på jobb om utvalget de har, de hjelper deg garantert.

Dette betyr kaffe menyen

 • Espressso:
Espresso
Espresso

Du har sikkert sett de som drikker kaffe av bitte små kaffe kopper. Det er en Espresse. Den inneholder en liten mengde kaffe, og er ofte sterkere i smak enn «vanlig » kaffe. Det sies at dette er litt av en oppkvikker, og med gode bønner får den en sterk og god smak av skikkelig kaffe.

 • Americano:
Americano
Americano

En Americano er rett og slett en Espresso med kokt vann. Den får sirka samme styrke som vanlig traktet filterkaffe, men med den gode Espresso smaken.

 • Cappuccino:
Cappuccino
Cappuccino

En Cappuccino er en blanding av Espresso og varm melk. Den varme melken er «steamet» ved kaffemaskinen. På siden av kaffemaskinen er det en liten «steamer «. Du putter melk i en stålbeholder og holder «steameren » ned mot melken, da blir melken varm og med skum. En Cappuccino serveres i små kaffekopper, med én Espresso porsjon med kaffe, med varm melk og melkeskum på toppen. Mange serverer den også med et lite dryss Kanel på toppen.

 • Caffé Latte:
Kaffe latte med krem
Kaffe Latte med krem.

Caffé Latte er ganske lik som en Cappuccino, men med mer melk og mindre skum. Serveres  i store glass eller høye kopper. Her er det ikke vanlig med kaneldryss, men mange tilsetter sirup med ønsket smak.

 • Café au lait:
Kaffe med melk
Café au lait

Tross det fancy navnet er ikke denne kaffen mer original enn vanlig filterkaffe med varm melk, like mye av hver.

 • Macchiato:
Macchiato
Macchiato

En Macchiato er en Espresso med litt steamet melk på toppen. Den kan minne litt om Cappuccino i beskrivelsen, men denne har mindre melk og ingen kanel.

 • Caffé Moccha:
Kaffe Mocha
Kaffe Moccha med krem og revne mandler.

En kaffe Moccha er helt lik som en Caffé Latte, tilsatt deilig sjokoladesaus.

 • Cortado:
Kaffe Cortado
Kaffe Cortado

I en Cortado kan du velge mellom en enkel eller dobbel porsjon med Espresso. Den tilsettes like mye melk som du har kaffe.

Det finnes flere varianter av kaffe å velge i der ute, men dette var et lite utdrag av de som er mest vanlige. Legg deg disse på minne frem til neste Kafé besøk.

Føler du tiden er inne for å investere i en ny kaffemaskin? vi har satt sammen et utdrag med de forskjellige variantene det er å få tak i, og hva du må tenke på.

Hva må du tenke på før du kjøper deg en kaffemaskin?

en kopp kaffe

 • Hva slags kaffe liker du ?

Det viktigste når du skal kjøpe deg en kaffemaskin er nettopp hva du liker best selv. Hvis du er av typen som liker best nytraktet sort kaffe som du kan ha tilgang til fra en kaffekanne gjennom dagen. Da vil man kanskje velge en god kaffetrakter.

 • Hvor mye kaffe skal du lage ?

Lager du kun en kopp nå og da, eller mest hele kanner ? Er du av den typen som elsker nybrygget kaffe, eller en god Cappuccino, da må du ha en Espressomaskin. Husk at du kan velge mellom en som er helautomatisk , hvor du kun trykker på en knapp så gjør den alt av seg selv. Eller du kan velge deg en hvor du gjør det meste av prosessene selv.

 • Koble til vann eller vanntank ?

Du kan få kaffemaskiner som enten er koblet til vann eller med vannbeholder. Det letteste er nok å ha kaffemaskin med egen vannbeholder. De du velger å  kjøpe av er kunnskapsrike og kan hjelpe deg frem til valget ditt.

Hvilken kaffemaskin passer for deg ?

Det er ikke alltid det passer å gå på kafé for å drikke kaffe, så hvordan går du frem for å få kafé følelsen hjemme? Vi har tatt en kikk på noe av det du kan velge i, og det er et hav av ulike kaffemaskiner å velge i der ute. Før så gikk vi målbevisste inn i en Elktro butikk og kjøpte en Mocca-master. Og hadde du akkuratt flyttet hjemmenifra så ble det en kaffetrakter til et par hundrelapper som fikk duge. Men er det egentlig noen forskjell på dem? Og hva er en Espressomaskin? Vi har laget en enkel oversikt til deg.

Håndbrygger

Hario V60

En håndbrygger har blitt mer og mer populær, og er en spesiell og møysommelig måte å lage kaffe på. Det er mange som sverger til denne måten å lage kaffe på. En håndbrygger lager kaffe for de tålmodige. Med en håndbrygger brygges kaffen langsomt, for hånd. Du heller langsomt kokende vann over nykvernet kaffe i en V60-holder i gjennomsiktig glass. Ved å brygge for hånd åpner kaffen opp. Det gir deg mulighet til å smake hvor den kommer i fra og hva slags bønne det er.

 

Kaffetrakter

Kaffetrakter
Kaffetrakter

En kaffetrakter er nok den du kjenner best. Vann, filterkaffe, og en kaffekolbe som tar i mot den nytraktede kaffen. Den største forsjellen mellom en billig kaffetrakter og en litt mer kostbar trakter er at de billige trakterene rett og slett er enklere. De har ofte for lav traktetemperatur og bruker for lang tid på selve traktingen. En god trakter bør ha en traktetid på 4 til 6 minutter og klare og nå en temperatur på 92 til 96 grader. Med en rimelig trakter kan man fort oppleve at kaffen blir litt grumste og med bitter smak. Det er nok å anbefale at du legger litt ekstra penger i en god trakter, som er godkjent av Norsk kaffeinformasjon. Det beste du kan gjøre er å huske hvor lang traktertid den bør ha og hvilken temperatur den skal klare å nå, også sjekker du dette opp der hvor du skal kjøpe trakteren din.

En god kaffetrakter bør også ha en automatisk Auto off, da slipper du å bekymre deg for om du har husket å slå av trakteren eller ei. Da stenger trakteren seg av etter en gitt tid, helt av seg selv.

Hvis du har litt begrenset med plass på kjøkkenbenken din bør du vurdere størrelsen på trakteren du velger. De fineste er ikke bestandig de mest praktiske.

Hvordan lage god traktekaffe hjemme?

Det er med kaffe som det er med mat. For å få det beste resultatet må råvarene være bra. Det kan være en rask løsning å kjøpe vanlig traktekaffe på butikken, men den gode følelsen av nydelig kaffe vil nok dessverre utebli. Det hele er veldig enkelt, kaffebønner av god kvalitet vil gi deg en bedre kaffeopplevelse. Dette har Kaffemesteren funnet en løsning på. De har ferskbrent kaffe hver uke, og fører kaffe fra flere gode merker. Du kan velge å få ferdig kvernet kaffe eller hele bønner.

For å få en god traktekaffe er det noen tips du bør merke deg.

 • Husk å holde utstyret til trakteren rent. Hvis du slurver mye her så vil det alltid henge igjen litt rester etter forrige trakterunde og det kan gi en sur og bitter smak på kaffen. Husk å rense trakteren hvertfall annenhver uke.
 • Bruk friskt kaldt vann hver gang du skal trakte ny kaffe.
 • Behold smak og aroma lengre ved å oppbevare åpnet kaffepose i original embalasjen.
 • Bruk ritkig mengde kaffe. Til en full kanne går det ca. 6 til 7 strøkne måleskjeer med kaffe.
 • Ikke la kaffen stå lengre enn 30 minutter etter den er ferdig traktet. Hell den over i en kaffekanne. Jo lengre kaffen står på varmen, jo fortere blir den sur og besk på smak.
 • Kjøp kaffe av god kvalitet.

Helautomatisk Kaffemaskin

Helautomatisk Kaffemaskin
Helautomatisk kaffemaskin.

En helautomatisk kaffemaskin lager ren kaffe, eller melkebaserte kaffedrikker med et tastetrykk. Utrolig Praktisk. Alt du trenger å gjøre er å fylle på melk og bønner. Litt rengjøring må du også regne med.

Espressomaskin

 

lelit_pl042temd_med
Espressomaskin med innbygget kvern

En Espresso maskin vil gi deg muligheten til å lage en kafé kaffe uten å måtte gå ut av huset.

En Espressomaskin gir deg mulighet til å steame melk som kan gi deg melkeskum til en etterlengtet Cappuccino.

Du kan velge mellom Espressomaskin med innebygget kvern til bønnene, eller en som står ved siden av Espressomaskinen, som en egen enhet.

En grei Espressomaskin må være Anita fra Kaffemesteren,  med innebygget kvern, og melke steamer. Den er plassbesparende og du har alltid ferkskvernet kaffe. Dette er Lelit Espresso maskin fra Italia, den eneste produsenten som kun bruker komponenter fra Italia. Ekstra Positivt hvis du skulle trenge hjelp til noe, da alt av komponenter er plassert på samme sted. Godt utviklet med kontroll sensor for konstant temperatur. Varmes opp på 3 minutter. Kaffemesteren har flere Espressomaskiner fra Lelit og kan hjelpe deg med alle dine spørsmål så du får den maskinen du har behov for.

Gled deg til å lage deilig kaffe i ditt eget hjem, og overrask venner og familie med favoritten deres 🙂

 

«Life is short, surround yourself with good people and drink only good coffee!»

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...