Camilla Børresen- Kunstneren Med Hjerte I Hånden

Camilla Børresen- Kunstneren Med Hjerte I Hånden

Kunstneren som fant sin plass- til slutt

Bli med hjem til Kunstneren og Daglig Leder ved Villvin Galleri i Risør. Hun viser oss sin egen, og andres kunst, og det er en glede å få komme på besøk. Camilla har vært gjennom mer enn mange, men likevel står hun støtt, og jeg er mektig imponert.

Camilla har en vane som hun tar med seg overalt hvor hun er. Hun er alltid på jakt etter den spesielle, eller unike tingen. Finner hun den, tar hun den med seg hjem og den plasseres sammen med de andre vakre kunstgjenstandene hun har.

camilla 640
Camilla Børresen hjemme på sitt flotte kjøkken.

Hjemmet hennes er fylt med vakre kunstskatter jeg sjeldent, eller aldri, har sett maken til. Dette er en naturlig tilværelse for henne, men et nytt univers for meg. Hva får en kunstnersjel til å ta veien helt til Tvedestrand fra først Bergen til Oslo, med siste stopp i Tvedestrand?

Jeg Elsker Dere

Året er 2010. Camilla og Mannen, Lars, er foreldre til to småtasser på 1,5 år og 2,5 år. De bor i Oslo og Lars driver Egenart på Bærums Verk. Camilla jobber ved Galleri Format og har i tillegg fått kunststipend til sitt prosjekt. Livet smiler og går den veien de begge ønsker. En tidlig morgen drar Lars på jobb som han pleier, smilet sitter løst og han roper opp til sin kone og sine barn » Jeg elsker dere !».  Camilla har aldri vært lykkeligere enn akkurat i det øyeblikket. Men veien er kort til motsatt ende, og dagen ender i bunnløs sorg. Lars går på jobb og kommer aldri hjem igjen. Hjertet svikter og livet stod ikke til å redde. Camilla har på et øyeblikk mistet sitt livs kjærlighet, og to små har mistet pappaen sin.

Camilla må gå videre, barna trenger henne, men det er vanskelig. Lars har dratt i forveien og Camilla må leve videre. Barna er så små at det er vanskelig å følge opp kunstnerdrømmen. Hun stiller ut ved flere anledninger ved Villvin Kunstmarked og har vært noen turer til og fra sørlandet. Livet tar en ny vending, og helt uventet finner hun kjærligheten på ny, Tvedestrand var satt på kartet. Camilla og barna vender nesen mot Sørlandet.

Galleri Villvin

galleri villvin
Galleri Villvin i Risør.

Etter flere år i jobb ved Achilles, kommer det utlysing om selveste drømmejobben. Det søkes etter Daglig Leder for Galleri Villvin. Nåværende daglig leder har vært ved sin post i over 30 år. Camilla klinker til og viser seg å være rett kvinne til jobben.

camilla villvin
Camilla i full fart ved Galleriet, med et nydelig smil.

Galleri villvin var over seg av begeistring når Camilla ville jobbe hos dem, og strengt tatt var Camilla like fornøyd.

Galleri villvin er et galleri som selger kunst fra forsjellige kunstere fra hele landet. Kritereriene er at de skal være medlem av Norsk Kunst Forening. Galleriet har faktisk åpent hele året, og de lever av å videreselge kunsten til sine produsenter. Det er brukskunst, vakre kunst objekter for sånne som deg og meg.

Villvin Kunstmarked

villvin marked
Villvin markedet samler hundrevis av besøkende til Risør hvert år.

Villvin Kunstmarked er en separat del av Villvin Galleri, og arrangeres hvert år i Juli, i Risør. Etablerte kunstnere stiller ut sitt arbeid slik at sånne som deg og meg kan få glede av å se alt det disse kreative menneskene skaper.

Atelie hjemme hos Camilla

atelie camilla
Her har Camilla alt hun trenger for utfolde seg med kunsten sin.

Atelieret til Camilla har endelig begynt å komme skikkelig på plass. De krevende dagene med små barn som skulle følges opp, har nå blitt dager med store, selvstendige barn. Hun kan gjøre det hun vil, det hun er laget for, nemmelig kunsten.

skisse camilla
Med skisser og maler lager hun vakker kunst.

Hun jobber med leire og porselen. De små hendene lager de vakreste kunststykker. Det skisses opp tegninger, og små strieposer lages som mal. De fylles med Leca, deretter blir det lagt leire på utsiden. Før leiren er ferdig herdet må posen med lecaculer ut.

porselenskuler
Bittesmå porselens prikker som skal dekorere kunsten.

Det ferdige produktet farges, deretter blir det satt på 100 vis, om ikke 1000 vis av bittesmå porselens prikker som er laget for hånd. For ikke å glemme at én og én blir malt før de limes på figurene. Det er myke fine former du automatisk blir glad for å se på.

Skinnende Gullskatt

gull figur camilla
Laget av Camilla og er utrolig flott.

Denne fantastiske figuren er laget i en enorm i størrelse. Så stor er den at den er laget i flere deler, og deretter limt sammen til slutt. Hver enste lille porselens prikk er laget for hånd, og farget i gull. Deretter er hver og én gull prikk limt på for hånd. Et utrolig stykke arbeid.

Håndlagede fliser

kjøkken camilla
Håndlagede fliser laget og malt av Camilla.

Flisene bak vasken er håndlaget, én og én. Ikke bare håndfarget, men laget. Jeg er stum av beundring. Dette er vakkert håndverk. Når Camilla skulle lime disse flotte flisene på veggen var hun så nervøs for å gjøre feil at hun hadde utsatt det hele i flere dager. Men vi ser at hun hadde virkelig ikke noe å frykte, det ble fantastisk flott. Sammen med fargen på veggen og med klokken i de samme fargene, er alt bundet naturlig sammen.

Håndlaget keramikk krus

krus camilla
Fantastisk flott krus, også laget av Camilla.

Et håndlaget krus av Camilla som jeg skulle ønske bare datt tilfeldig ned i vesken min, men jeg tar meg sammen og lar det stå. Alt har en historie og en tilhørighet. Etter Lars var gått vekk fant Camilla gamle maler som Lars brukte når han blant annet laget sine flotte vaser. Camille samlet malene og laget krus til Lars sin familien i julegave. Unødvendig å si at det ikke var et tørt øye den julaftenen, men takknemligheten var enorm.

Lars sitt kunstverk

vase camilla og lars
En av mange vaser som er laget av Lars, Camilla sin avdøde ektemann.

Lars laget helt unike vaser, og hjemmet til Camilla har et lite stykke Lars med seg i hverdagen.

Heng det på veggen

fat camilla
Nydelige porselensfat som gjør seg godt på veggen.

Nydelige håndlagede fat som ser fantastisk, hengt opp på veggen. Har du noe hjemme hos deg selv som du ikke bruker, men som du er veldig glad i? Forsøk å heng det opp på veggen, det kan bli utrolig flott.

Med hjertet i hånden

hjerter
Hjerter i alle størrelser så langt øyet kan se.

Små porselenshjerter laget av Camilla som står på kjøleskapet, som sønnen Viggo, stadig flytter rundt på. I dag er den en liten mann eller en dame, formet sammen av hjerter laget i flere størrelser. Det bugner av kjærlighet i dette hjemmet, og jeg kjenner det i hjertet. Jeg kunne gått her i dagevis og sett på disse små tingene som gjør dette hjemmet så unikt.

En utstrakt hånd

figur camilla liten gutt
En unik figur av Dag Bratsbergengen.

Han her ble også raskt en favoritt. Han er laget av Dag Bratsbergengen og han lager fantastiske figurer, mange er som denne. Han karen her står med hånden frem, men bak ryggen holder han en liten pakke. Jeg skulle ønske denne også falt ned i vesken min, men jeg får heller ta turen bort til Villvin Galleri og finne en fin figur der.

Jeg må innse at turen hos Camilla er over, men det har vært en fantastisk kveld. Selv om denne dagen er regnfull og litt småkjølig, fryser jeg ikke. Jeg tar med meg varmen fra hjemmet til Camilla, og barna, takker pent for at hun ville åpne hjemmet, og hjertet sitt til meg.

Jeg tusler hjemover i duskregnet og tenker over besøket jeg har vært på. Jeg kjenner at dette ble mer enn » besøk hjemme hos en kunstner». Dette ble mer enn prat om Interiør og kunstneriske innslag i hjemmet. Det ble derimot mer av følelser og forståelse, og det ble mer av takknemlighet for dagen i dag. Ingen vet hva dagen vil bringe, så gjør det absolutte beste ut av det du har.

Tusen takk!

 

Det er ikke småtterier Camilla har klart så langt i livet. Hun har studert ved kunsthøyskolen i Bergen og Fagskolen i Kristiansand. Hun har jobbet med kunsten sin på kunstnerstipend og hun har vært utstiller ved Risør sitt prestisje marked for etablerte kunstere, Villvin Kunstmarked. I tillegg har hun jobbet ved Galleri Format og ved Achilles i Arendal.

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...