5 dager med Fantastisk Comfort Food!

5 dager med Fantastisk Comfort Food!

Nok en uke er over og en ny uke er på vei. Sitter du fortsatt på hjemmekontor og føler at livet seiler forbi mens du bare sitter og ser på? Vi er mange som synes dagene begynner å tære litt på, men tanken på at alt blir bra igjen, holder motet oppe. På slike dager er det eneste som hjelper skikkelig god mat, god og varmende Comfort food.

1 Mandag: Pizza suppe

pizza suppe
Pizza suppe servert med godt brød.

Du trenger ikke lage pizza kun på en pizzabunn, du kan fint dekomponere den og lage den som en suppe. Er det noen som hvertfall kommer til å elske denne så er det barna. Du kan fint bruke andre ingredienser enn hva vi har brukt, det bestemmer du selv.

Dette trenger du:

  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 løk, i biter
  • 4 stk sjampinjong , i skiver
  • 1 grønn paprika, i biter
  • olivenolje
  • 1 pk pepperoni
  • 4 dl vann
  • 3 tomater, i biter
  • 2½ ss tomatpuré
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ss malt svart pepper
  • 1 ts salt
  • 100 g mozzarella, revet
  • 10 g Parmesan
  • 1 brød

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Kutt grønnsaken i biter og finhakk hvitløken.
  3. Stek hvitløk, løk, sjampinjong, paprika, og tomat i olivenolje til det er blitt mykt.
  4. Kutt opp pepperoni og sett til side.
  5. Ha vann, halvparten av de stekte grønnsakene, 2 tomater, tomatpuré, og krydderet i en blender og blend på lav hastighet i begynnelsen, og øk til høyeste hastighet til alt er blandet godt sammen.
  6. Tilsett resten av grønnsakene, og la noen av bitene være grovblandet.
  7. Ha suppen over i skåler og ha over kuttet pepperoni og osten.
  8. Sett suppen i stekeovnen og la stå til osten har smeltet.

Servér med godt brød og godt humør.

2 Tirsdag: Mac and cheese

mac and cheese
Makkaroni og ost passer til alt.

Mac ´and cheese som dette bli kalt i det store utlandet, brukes som tilbehør til det aller meste, og er for mange den ultimate Comfort food retten. Mac ´and cheese er ikke fult så vanlig her, men lager du den skikkelig smaker den nydelige. Hvis du vil kan du toppe retten med litt sprøstekt bacon.

Dette trenger du:

  • 300 gram makaroni
  • 5 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 3 ss smør
  • 2 stk sjalottløk finkuttet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts malt muskatnøtt
  • 2 ts dijon sennep
  • 200 gram cheddar, revet
  • 50 gram parmesan, revet
  • 100 gram gul ost, revet
  • salt og pepper
  • 1 pk bacon ( valgfritt)
  1. Start med å finne frem en kjele eller stekepanne med høy kant og sett på medium varme.
  2. Legg i smøret og tilsett sjalottløk og hvitløk. Stek på medium varme til løken har blitt helt blank og myk.
  3. Tilsett melet og spe på med melk, litt og litt. Rør jevnlig så det ikke brenner seg i kjelen. La koke et par minutter og skru ned varmen.
  4. Smak til sausen med krydderet og ha over osten, men spar litt av osten til den skal inn i ovnen.
  5. Sett stekeovnen på 225 grader.
  6. Kok opp makaroni etter anvisning på pakken, men kok den et par minutter kortere enn hva det står på pakken.
  7. Hell av vannet og bland makaroni sammen med ostesausen.
  8. Ha alt over over i en ildfast form og strø over resten av osten.
  9. Stek på 225 grader i ca 25 minutter til den er gylden og sprø på toppen

Servér med litt finhakkede urter og eventuelt litt sprøstekt bacon over.

3 Onsdag: Fish and Chips med cornflakes og Remulade

fish and chips
Hjemmelaget fish and chips med ertepuré.

Hva med å ta en liten tur til England? Hjemmelaget Fish and chips kan ikke sammenlignes med fiskepinner hvis du tenkte de tankene. Du panerer fisken selv og steker den i stekeovnen med litt olje over, smaker så godt. Gled deg!

Dette Trenger du:

  • 4 torske fileter
  • mel, til panering
  • cornflakes, til panering
  • creme fraiche, til panering
  • rapsolje
  • salt og pepper
  • 1 pose fryste grønne erter
  • remulade
  • pomes frites

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 190 til 200 grader.
  2. Knus cornflakes og bland med melet, det skal være mer cornflakes enn mel, siden det er cornflakes som blir den sprø paneringen. Her prøver du deg frem til du finner den mengden du vil ha.
  3. Ha salt og pepper i mel – og cornflakes blandingen.
  4. Del torskefiletene i to på langs, slik at de blir tynnere.
  5. Ha creme fraiche i en bolle og dypp torske filtene godt nedi bollen slik at hele fileten er dekket med Creme Fraiche.
  6. Ha filetenene i mel og cornflakes blandingen, sørg for at hele filten er dekket med både mel og cornflakes, men mest cornflakes.
  7. Legg filetene på en papirkledd stekeplate.
  8. Ha over olje og sett i ovnen i ca 30. minutter. Filetene skal være spør når du tar dem ut.
  9. Ha ertene i en kjele med litt salt og la koke et par minutter.
  10. Hell av mesteparten av vannet, men spar på litt av det.
  11. Blend ertene til en ertepuré og sett til side.
  12. Stek pomes fritesene etter anvisning på posen.

Servér de panerte filetene med ertepuré, remulade og saltede pomes frites.

4 Torsdag: Kylling i Fløtesaus med urter

kylling
Kylling i fløtesaus.

Deilige kyllinglår i fløtesaus med hvitvin og urter. Denne retten skal ligge og kose seg en stund i gryten eller i pannen og får tilført masse deilige smaker.

Dette trenger du:

  • 6–8 kyllinglår, helst med skinn
  • 8 uskrelte hvitløkfedd
  • 2 dl hvitvin
  • 3 dl kyllingkraft
  • 3 dl fløte
  • 2 ss smør
  • 2 ss olje
  • 2–3 ss hakket frisk estragon, eller andre urter du liker
  • 250 g sopp
  • salt og pepper
  • ris
  • salat
  1. Bruk gjerne en jerngryte, om du har. Hvis ikke tar du den gryta du har eller en stekepanne med høye kanter.
  2. Krydre kyllinglårene med salt og pepper.
  3. Smelt smør og olje i gryta eller i stekepannen og legg i kyllingen med skinnsiden ned.
  4. Tilsett knuste hvitløkfedd og stek til skinnet på kyllingen blir gyllent og sprøtt, Snu og brun lårstykkene på den andre siden også.
  5. Løft kyllingen og la hvitløken være igjen.
  6. Tilsett vin og sopp, og la det koke til det meste av væsken har fordampet. Hell i kraft og fløte og gi det hele et oppkok. La det småkoke til sausen har tyknet. Rør inn estragon og legg kyllingen over i sausen med skinnsiden opp.
  7. Dekk gryta eller stekepannen med aluminiumsfolie
  8. Kok på middels varme i cirka 15–20 minutter.

Servér med kokt ris og en frisk salat.

5 Fredag: Svin indrefilet med salat og parmesan

indrefilet
Stekt indrefilet av svin.

Perfekt fredagskos med helstekt indrefilet av svin med en frisk salat, bakte baby tomater og stekte poteter. Stek til kjøttet er middels rosa og la kjøttet hvile litt før du skjærer det opp i skiver.

Dette trenger du:

  • 1 svin indrefilet
  • 1 pose babyleaf salat
  • parmesan
  • baby tomater
  • hvitløk
  • sennep
  • rosamarin
  • 8 mellomstore poteter

Slik gjør du:

  1. Kutt potetene i båter og krydre med salt og pepper og stek i ovnen i ca 35 minutter.
  2. Gni indrefileten inn med sennep, knust hvitløk og rosmarin.
  3. Stek på høy varme i pannen til alle sidene er brunet godt.
  4. Stek videre i ovnen til den er pent rosa innvendig, ca 10 minutter. Sammen med baby tomatene.
  5. La kjøttet hvile og skjær i skiver.
  6. Ta vare på sjyen som blir igjen etter at kjøttet er stekt.

Servér med stekte poteter, bakte tomater, salat, og litt sjy.

 

Det er vanskelig alt dette med sosial distansering, kohorter og antall mennesker på besøk med x-antall barn. Men er du en av dem som er alene så ta kontakt med noen av dine nærmeste og disk opp et lite måltid for dem, og kos dere skikkelig sammen. Det har dere fortjent, alle sammen.

Hang in there and stay safe 🙂

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...