5 Raske middager

5 Raske middager

Ny uke med ny ukesmeny med mange deilige retter som er ferdig planlagt for deg og dine. Du har nok å tenke på i disse dager og da vil vi gjerne gi deg en håndsrekning ved å sette opp ukemenyen for deg, så trenger du kun å handle og lage maten. Vi håper du lar deg inspirere av ukesmenyen vår, og husk at det ligger flere ukesmenyer fra tidligere du gjerne kan ta en titt på.

Mandag: Asiatisk grønnsakssuppe

Thai suppe
Asiatisk grønnsakssuppe.

Asiatisk grønnsakssuppe passer godt på en mandag. En suppe med deilige smaker og friske grønnsaker. Denne suppen er laget kun med grønnsaker, men om du savner et protein kan du tilsette kylling i biter om du vil.

Dette trenger du:

Slik gjør du:

  1. Finhakk hvitløk, kutt vårløken i biter, soppen i terninger, paprika, gulrot, squash og løk kuttes i løvtynne strimler.
  2. Ha litt olje i en stor gryte.
  3. Stek soppen til den får farge.
  4. Tilsett hvitløk og fres til det har myknet og blitt blankt.
  5. Kok opp kokosmelk og grønnsakskraft i kjelen sammen med soppen.
  6. Ha i curry og soyasaus når kokosblandingen har kokt et par minutter.
  7. Legg glassnudler i kaldt vann i 10 minutter og ha dem i kokende vann i ca. 30 sekunder. Da er de ferdige.

Finn frem skåler å legg i de hakkede grønnsakene og glassnudlene. Hell over kokosmelkblandingen og skvis over litt lime saft.

Servéres med frisk koriander og bønnespirer.

Tirsdag: Pølsepanne med ost

pølsegrateng
Pølsepanne med ost og chorizo pølse.

Pølsegryte i form med både fløte, ost og chorizo faller nok i smak hos både store og små. Masse gode smaker samtidig som den er mettende og god. Denne kan du ta med deg i lunsjboksen dagen etter om du vil.

Dette trenger du:

  • 6 litt store poteter
  • 1/2 grønn, gul og rød paprika
  • 4 kjøttpølser uten skinn
  • 1 Corizo pølse uten skinn
  • 1,5 dl kremfløte
  • 150-200 gram revet mozarella ost
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 220 grader.
  2. Kutt potetene i tynne skiver.
  3. Kutt pølsene i skiver.
  4. Kutt paprika i strimler.
  5. Ha potetskivene over i en ildfast form og krydre med salt og pepper.
  6. Fordel pølser og paprika over potetene.
  7. Hell over kremfløte.
  8. Ha over revet ost.
  9. Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter.

Servér med en god salat.

Onsdag: Fiskeburger med båtpoteter og aioli

fiskeburger
Hjemmelagede fiskeburgere.

Hjemmelagede fiskeburgere er ikke vanskelig å lage og tar faktisk ikke så lang tid. Har du fryktelige tidspress kan du jukse litt og kjøpe ferdige fiskeburgere på butikken, men de hjemmelagede smaker selvfølgelig best.

Dette trenger du:

  • 4 torskefileter uten skinn
  • 1 boks fløte
  • potetmel
  • 4 gulrøtter
  • 1 grønt eple
  • 1 rød paprika
  • 1 bunt vårløk
  • 12 mellomstore poteter
  • 1 pk majones
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 sitron
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

  1. Kutt potetene i båter ha dem over i en ildfast form med litt olje over og godt med salt og pepper.
  2. Sett i stekeovnen på 200 grader til de er gjennomstekt, ca 35 minutter.
  3. Rasp gulrøtter og eple. Ha over litt sitronsaft så ikke eplestrimlene blir brune og bland sammen. Sett til side.
  4. Lag fiskeburgere ved å kjøre torskefiletene fint med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin. Tilsett potetmel og fløte til du har en jevn fiskefarse.
  5. Kutt paprika i biter og finhakk vårløken. Ha alt i fiskefarsen og bland godt. Smak til med salt og pepper.
  6. Stek fiskeburgerene på begge sider i en varm panne til de er sprøe og gyldne. Skru ned varmen og stek til de er gjennomstekte.
  7. Finhakk hvitløk og bland med majones og litt sitron. Smak til med salt og pepper.

Du kan servere fiskeburgerene med hamburgerbrød eller i et pitabrød, men det går fint uten også.

Servér fiskeburgerene med stekte båtpoteter, aioli og revene gulrøtter.

Torsdag: Kylling i karri med ris-salat

kylling i karri
Kylling i karri med koriander.

Kylling i karri kan lages på flere forskjellige måter og vi har valgt en variant med en deilig karrisaus med Garam masala og frisk koriander. Synes du sausen er sterk kan du servere noen hermetiserte ananasbiter ved siden av. De smaker godt og passer ypperlig til karrisaus.

Dette trenger du:

  • 2 dl ris
  • 500 g kyllingfilet
  • 1 ss smør eller olje

Til sausen trenger du:

  • 2 ss finhakket hvitløksfedd
  • 1 ss karri
  • ½ ts salt
  • ½ ss tomatpuré
  • 1 ts fersk finrevet ingefær
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • ½ ts chili
  • ½ dl vann
  • 2 dl Crème Fraîche
  • 1 dl frisk hakket koriander
  • 1 stk gul paprika
  • 2 stk tomater
  • ½ stk slangeagurk

Slik gjør du:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skjær kyllingfilet i strimler eller biter og brun raskt i en panne til de er gyllenbrune.
  3. Ta kyllingbitene ut av pannen og sett til side.
  4. Ha smør/olje og hvitløk i stekepannen. Visp inn karri, salt, tomatpuré, ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og crème fraîche.
  5. Gi sausen et oppkok og tilsett kyllingbitene.
  6. La småkoke til kyllingen er gjennomkokt.
  7. Bland sammen paprika, tomat og agurk i biter og bland godt.
Servér med ris, paprikasalat, koriander og eventuelt  naanbrød hvis du liker det.

Fredag: Kyllingtaco

taco kylling
Tacofredag med kylling.

Fredag er tacofredag og denne fredagen er intet unntak. Vi har valgt å lage taco av kyllingfilet med en skvis med lime og et hint av chili.

Dette trenger du:

  • 1 pk kyllingfilet
  • 1 pakke tortillas
  • 1 glass medium tacosaus
  • salat
  • 1 dl vann
  • 1 pose kylling taco krydder mix
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 1 boks rømme
  • 1 lime
  • 1/2 chili

Slik gjør du:

  1. Kutt kyllingen i biter og den over i en varm stekepanne.
  2. Brun kyllingbitene og ha over taco krydderet samt 1 dl vann.
  3. Skru ned varmen og la kyllingen steke til den er gjennomstekt.
  4. Varm tortilla lefsene i stekeovnen.
  5. Skjær mango, avokado i biter og chilli i biter.

Servér ved å legge en tortilla lefse på en tallerken. Ha i litt salat i bunnen og fortsett med kylling, mango og avokado. Ha over tacosaus og litt rømme. Gi retten din gjerne et lite skvis med lime og noen chili biter.

 

Alle oppskriftene er laget for ca. fire personer. Skal du lage mat til flere, eller færre, så justerer du bare oppskriftene så de passer til deg og dine 🙂

Da gjenstår det bare å ønske alle en strålende uke!

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...