5 raske middager på budsjett

5 raske middager på budsjett

I blandt kan det være greit med middager som ikke knuser lommeboken. Er du flink til å bruke rester sparer du mye allerede der. Prøv også å lage middager som bruker noen av de samme ingrediensene gjennom uken. I tillegg bør du være flink til å kjøpe fryste matvarer, de holder lengre og er rimeligere enn de ferske matvarene.

Vi har funnet frem 5 raske middager på budsjett, som smaker godt og er mettende. Lager du litt ekstra har du til lunsj dagen etter.

Ertesuppe med bacon

ertesuppe

Ertesuppe med bacon smaker fortreffelig en travel dag. Servér gjerne med godt brød til. Har du brød som synger på siste verset hiver du det noen minutter i ovnen så blir det sprøtt og godt.

Dette trenger du:

  • 2 poser fryste grønne erter
  • 1 pakke bacon
  • 2 kyllingbuljongterninger
  • 1/2 gul løk
  • 1 liter vann
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Hakk løk i fine biter og ha det i en kjele. La surre med litt olje til løken er blank og myk.
  2. Kok opp 1 liter vann med kyllingbuljonterningene.
  3. Ha i de fryste ertene og kok et par minutter.
  4. Ta kjelen til side og blend alt med en stavmikser.
  5. Ha i litt fløte, smak til med salt og pepper og kok opp.

Servér med nystekt bacon i biter

Helstekt kylling med rosenkål og poteter

helstekt kylling

Hel fersk kylling er en rimelig vare og hvis du passer på å rense kyllingen godt når middagen er over så har du deilige kyllingrester du kan bruke senere. Stek gjerne kyllingen i en form som holder på væsken så slipper du at kyllingen blir tørr.

Dette trenger du:

  • 1 hel kylling
  • 1/2 kg småpoteter
  • 1 pose rosenkål
  • 1 pk bacon
  • 2 kyllingbuljonterninger
  • salt
  • pepper
  • smør

Slik gjør du:

  1. Smør inn kyllingen med smør, og Salte og pepre kyllingen godt.
  2. Ha kyllingen over i en ildfast form, gjerne med lokk.
  3. Ha over litt vann og knus to terninger med kyllingbuljong og dryss over kyllingen.
  4. Har du små poteter legger du dem hele ned i formen. Har du store deler du potetene i to og legger dem i formen.
  5. Stek kyllingen på 180 grader i 1 1/2 time.
  6. 30 minutter før kyllingen er klar har du i de frosne rosenkålene i formen sammen med kyllingen.
  7. La kyllingen hvile i 10 minutter før du deler den opp i passende stykker. Servér med poteter og rosenkål.

Er du i tvil om kyllingen er klar? Stikk en kniv inn ved låret på kyllingen og sjekk væsken som renner ut. Er den klar så er kyllingen ferdig, er væsken rosa eller blodig så lar du den stå litt ekstra.

Husk å rense kylling og ta vare på det kyllingkjøttet som er til overs, det skal du nemlig bruke i morgendagens rett.

Tortilla med kylling

tortilla

Fylte tortilla kan du egentlig fylle med akkurat det du liker best. Har du rester fra gårsdagen så bruk det. Fylte tortilla er også ypperlig når du vil «bli kvitt» noen grønnsaker som går mot slutten. Du kan servere disse med en salat ved siden av og en liten dipp om du ønsker det.

Dette trenger du:

  • 2 avokado
  • 4 ss limesaft
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 grønn chili
  • 2 ss frisk koriander

Fyll:

  • ½ ferdigstekt og renset kylling
  • 1 dl blandet salatblad
  • paprika
  • 200 g revet ost

Slik gjør du:

  1. Start med å lage guacamolen først ved å dele hver avocado i to på langs, fjern steinene og ta ut fruktkjøttet med en skje. Mos avocadokjøttet og ha over limesaft fra én lime. Tilsett finhakket hvitløk, chili og koriander. Sett til side.
  2. Varm tortillaene i ovnen.
  3. Smør på guacamole og ha på salat.
  4. Ha på strimlet kylling, paprika strimler og revet ost.

    Brett sammen som en liten pakke og servér.

Stekte poteter med grønnsaker og egg

stekte poteter

Stekte poteter kan du spise både til lunsj og til middag. Bruk gjerne poteter du hadde til overs fra en dag tidligere i uken. Da slipper du å kaste mat samtidig som du har en middag ferdig på veldig kort tid.

Dette trenger du:

  • 1/2 kilo kokte poteter
  • 1/2 grønn paprika
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 rød løk
  • 10 ferske sjampinjonger
  • 4 egg
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

  1. Hvis du ikke har ferdig kokte poteter hiver du noen på ovnen i en kjele og koker dem møre.
  2. Kutt opp paprika, løk og sjampinjonger og stek i varm panne sammen med de kokte potetene delt i biter.
  3. Smak til med salt og pepper.

Ha den stekte potetblandingen over på tallerkener og stek ett egg og legg på toppen. Dryss over flaksalt og servér med en god salat.

Tortillapizza

tortillapizza

Med tortillalefser kan du lage en super-rask og veldig god pizza. Du kan toppe den med akkurat det du selv ønsker. Hva med å prøve en «søt» variant med druer, pærer og blåmuggost? Vi har laget en «fredagspizza» med tacokrydret kjøttdeig og salsa.

Dette trenger du:

  • 1 pk tortilla
  • 1 glass salza
  • tomatsaus
  • kjøttdeig
  • tacokrydder
  • paprika
  • løk
  • revet ost
  • lime

Slik gjør du:

  1. Stek kjøttdeig og tilsett tacokrydder som anvist på posen.
  2. Ha tomatsaus på tortillalefsene og legg på strimlet ost.
  3. Ha over stekt kjøttdeig, paprika og løk.
  4. Stek i ovnen til osten har smeltet og er gyllen.

Rett før servering har du over en liten skvis med lime og topper det hele med salsa.

Med ønske om en god og smakfull uke ?

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...