Slik gjør du:
- Finhakk hvitløk, kutt vårløken i biter, soppen i terninger, paprika, gulrot, squash og løk kuttes i løvtynne strimler.
- Ha litt olje i en stor gryte.
- Stek soppen til den får farge.
- Tilsett hvitløk og fres til det har myknet og blitt blankt.
- Kok opp kokosmelk og grønnsakskraft i kjelen sammen med soppen.
- Ha i curry og soyasaus når kokosblandingen har kokt et par minutter.
- Legg glassnudler i kaldt vann i 10 minutter og ha dem i kokende vann i ca. 30 sekunder. Da er de ferdige.
Finn frem skåler å legg i de hakkede grønnsakene og glassnudlene. Hell over kokosmelkblandingen og skvis over litt lime saft.
Servéres med frisk koriander og bønnespirer.
Tirsdag: Pølsepanne med ost
Pølsegryte i form med både fløte, ost og chorizo faller nok i smak hos både store og små. Masse gode smaker samtidig som den er mettende og god. Denne kan du ta med deg i lunsjboksen dagen etter om du vil.
Dette trenger du:
- 6 litt store poteter
- 1/2 grønn, gul og rød paprika
- 4 kjøttpølser uten skinn
- 1 Corizo pølse uten skinn
- 1,5 dl kremfløte
- 150-200 gram revet mozarella ost
- salt og pepper
Slik gjør du
-
Sett stekeovnen på 220 grader.
-
Kutt potetene i tynne skiver.
-
Kutt pølsene i skiver.
-
Kutt paprika i strimler.
-
Ha potetskivene over i en ildfast form og krydre med salt og pepper.
-
Fordel pølser og paprika over potetene.
-
Hell over kremfløte.
-
Ha over revet ost.
-
Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter.
Servér med en god salat.
Onsdag: Fiskeburger med båtpoteter og aioli
Hjemmelagede fiskeburgere er ikke vanskelig å lage og tar faktisk ikke så lang tid. Har du fryktelige tidspress kan du jukse litt og kjøpe ferdige fiskeburgere på butikken, men de hjemmelagede smaker selvfølgelig best.
Dette trenger du:
- 4 torskefileter uten skinn
- 1 boks fløte
- potetmel
- 4 gulrøtter
- 1 grønt eple
- 1 rød paprika
- 1 bunt vårløk
- 12 mellomstore poteter
- 1 pk majones
- 2 fedd hvitløk
- 1 sitron
- salt
- pepper
Slik gjør du:
- Kutt potetene i båter ha dem over i en ildfast form med litt olje over og godt med salt og pepper.
- Sett i stekeovnen på 200 grader til de er gjennomstekt, ca 35 minutter.
- Rasp gulrøtter og eple. Ha over litt sitronsaft så ikke eplestrimlene blir brune og bland sammen. Sett til side.
- Lag fiskeburgere ved å kjøre torskefiletene fint med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin. Tilsett potetmel og fløte til du har en jevn fiskefarse.
- Kutt paprika i biter og finhakk vårløken. Ha alt i fiskefarsen og bland godt. Smak til med salt og pepper.
- Stek fiskeburgerene på begge sider i en varm panne til de er sprøe og gyldne. Skru ned varmen og stek til de er gjennomstekte.
- Finhakk hvitløk og bland med majones og litt sitron. Smak til med salt og pepper.
Du kan servere fiskeburgerene med hamburgerbrød eller i et pitabrød, men det går fint uten også.
Servér fiskeburgerene med stekte båtpoteter, aioli og revene gulrøtter.
Torsdag: Kylling i karri med ris-salat
Kylling i karri kan lages på flere forskjellige måter og vi har valgt en variant med en deilig karrisaus med Garam masala og frisk koriander. Synes du sausen er sterk kan du servere noen hermetiserte ananasbiter ved siden av. De smaker godt og passer ypperlig til karrisaus.
Dette trenger du:
- 2 dl ris
- 500 g kyllingfilet
- 1 ss smør eller olje
Til sausen trenger du:
-
2 ss finhakket hvitløksfedd
-
1 ss karri
-
½ ts salt
-
½ ss tomatpuré
-
1 ts fersk finrevet ingefær
-
1 ts garam masala
-
1 ts gurkemeie
-
½ ts chili
-
½ dl vann
-
2 dl Crème Fraîche
-
1 dl frisk hakket koriander
-
1 stk gul paprika
-
2 stk tomater
-
½ stk slangeagurk
Slik gjør du:
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skjær kyllingfilet i strimler eller biter og brun raskt i en panne til de er gyllenbrune.
- Ta kyllingbitene ut av pannen og sett til side.
- Ha smør/olje og hvitløk i stekepannen. Visp inn karri, salt, tomatpuré, ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og crème fraîche.
- Gi sausen et oppkok og tilsett kyllingbitene.
- La småkoke til kyllingen er gjennomkokt.
- Bland sammen paprika, tomat og agurk i biter og bland godt.
Fredag: Kyllingtaco
Fredag er tacofredag og denne fredagen er intet unntak. Vi har valgt å lage taco av kyllingfilet med en skvis med lime og et hint av chili.
Dette trenger du:
- 1 pk kyllingfilet
- 1 pakke tortillas
- 1 glass medium tacosaus
- salat
- 1 dl vann
- 1 pose kylling taco krydder mix
- 1 mango
- 1 avokado
- 1 boks rømme
- 1 lime
- 1/2 chili
Slik gjør du:
- Kutt kyllingen i biter og den over i en varm stekepanne.
- Brun kyllingbitene og ha over taco krydderet samt 1 dl vann.
- Skru ned varmen og la kyllingen steke til den er gjennomstekt.
- Varm tortilla lefsene i stekeovnen.
- Skjær mango, avokado i biter og chilli i biter.
Servér ved å legge en tortilla lefse på en tallerken. Ha i litt salat i bunnen og fortsett med kylling, mango og avokado. Ha over tacosaus og litt rømme. Gi retten din gjerne et lite skvis med lime og noen chili biter.
Alle oppskriftene er laget for ca. fire personer. Skal du lage mat til flere, eller færre, så justerer du bare oppskriftene så de passer til deg og dine 🙂
Da gjenstår det bare å ønske alle en strålende uke!