5 enkle og deilige supper

5 enkle og deilige supper

Å lage en smakfull suppe tar ikke lange tiden, og passer som middag hele året. Vi har funnet frem 5 enkle og deilige supper som du kan nyte nå. Noen serveres kalde og noen serveres varme. Ha gjerne et godt brød til, det gjør suppen ekstra mettende og er et godt supplement til disse flytende herlighetene.

En suppe kan du servere både som en forrett, middag eller som et mindre mellommåltid. Lager du litt ekstra har du til lunsjen dagen etter. Noen supper kan du også fryse ned til en senere anledning.

Gazpacho

gazpazho

Denne er typisk for varme dager i Spania og du kommer til å elske denne en varm sommerdag. En gazpacho serveres kald og er nesten som en kald tomatsuppe.

Dette trenger du:

  • 1 kg gode smaksrike tomater
  • 1 stk rød paprika, renset for kjerner og frø
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liten rød eller grønn chili, renset for frø
  • 1 ts sukker
  • 2 ss sherry- eller rødvinseddik
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • basilikum
  • 0,5 liten slangeagurk
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 rødløk

Slik gjør du:

  1. Grovhakk tomater, paprika, hvitløk og chili. Kjør alt sammen til en tykk suppe i en hurtigmikser.
  2. Tilsett sukker, eddik og olivenolje. Juster smaken med salt, pepper og ekstra eddik om nødvendig.
  3. Ha suppen gjennom en sil, gni godt så du får frem mest mulig. La tomatsuppen stå i kjøleskapet frem til servering.

Skjær agurk, paprika og løk i små biter og fordel det i suppen ved servering. Tilsett grovhakket basilikum og drypp over litt ekstra olje.

Kald avokadosuppe med reker

spinatsuppe

Avokado egner seg til mer enn salaten og brødmaten. Den passer også perfekt til en kald suppe. Her tilsetter du både lime og fløte så suppen din blir frisk og får litt tyngde.

Dette trenger du:

  • 3 avokado
  • saften av 2 lime
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk
  • 1 1/2 dl fløte
  • 1 dl buljong eller kraft
  • 1 klype chilipulver
  • litt frisk koriander
  • 1 boks reker eller 200 g nypillede reker
  • salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Rens avokadoen og ha avokadokjøttet i en blender sammen med limesaft, hvitløk, sjalottløk, fløte, buljong og krydder. Kjør til massen er glatt og kremet. Huske å smake underveis.
  2. Servér med mais, reker, gressløk eller annet man har lyst på.

Blir suppen for tykk i kjøleskapet spe du den ut med mer buljong før servering.

Spinatsuppe med egg

spinatsuppe 2

En varm spinatsuppe med kokte egg og creme fraiche passer perfekt til dager du vil ha en smakfull middag uten at det skal ta langt tid eller være særlig komplisert. Denne kan du også fint servere som en forrett i et selskap.

Dette trenger du:

  • 4 egg
  • 1 løk
  • 1 ss olivenolje
  • 300 g frossen spinat
  • 8 dl vann
  • 2 grønnsakbuljongterninger
  • 50 g finsnittet purre
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Kok eggene i 8-10 minutter. Avkjøl dem av i kaldt vann, og ta av skallet.
  2. Hakk løk, og ha den i en varm kjele med olivenolje sammen med tint spinat. La det frese et par minutter.
  3. Tilsett vann, buljong og purre. La det koke i ca. 5 minutter.
  4. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med egg og en god klatt med crem fraiche.

Jordskokksuppe med bacon

bacon

Jordskokk sammen med bacon er en perfekt kombinasjon. Av jordskokk kan du også lage puré og servere det sammen med valgfritt kjøtt.

Dette trenger du:

  • 550 g jordskokk
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss olje til steking
  • 4 ss finhakket bladpersille
  • 100 g bacon

Slik gjør du:

  1. Skrell jordskokkene og legg dem i en bolle med kaldt vann og 2 ts eddik da slipper du at de ikke blir brune.
  2. Ta vare på et par jordskokker og legg resten i en kjele.
  3. Hell over 1 dl fløte og tilsett så mye vann at jordskokkene er knapt dekket. Kok dem til de er helt møre.
  4. Hell det meste av kokevannet i en bolle. Mos jordskokkene med stavmikser eller i hurtigmikser. Spe med kokevannet til du har ønsket suppekonsistens.
  5. Tilsett resten av fløten og kok opp. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
  6. Skjær de siste jordskokkene i tynne skiver og tørk dem med litt tørkepapir.  Varm oljen i en stekepanne og stek jordskokkskivene til de er sprø og gylne. La dem renne av seg på litt papir og dryss litt salt over dem.

Servér med sprøstekt bacon og et dryss med persille og godt brød. Litt revet parmesan smaker også godt.

Kremet Aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke

spekeskinke
Aspargessuppe med deilig sprøstekt spekeskinke kan du unne deg hvilken som helst dag. Suppen tar ikke lange tiden å lage og smaker fantastisk.

Dette trenger du:

  • 600 g asparges
  • 0,5 løk
  • 2 ss smør
  • 5 dl kyllingbuljong
  • 2 dl matfløte
  • salt
  • kvernet pepper
  • noen dråper sitronsaft
  • sprøstekt skinke
  • grovhakket gressløk til servering

Slik gjør du:

  1. Skjær vekk de to nederste 2 cm på aspargesen. Skjær av toppene og spar de til pynt. Kutt resten i små biter og grovhakk løken.
  2. Smelt smøret i en kasserolle og fres løken og aspargesbitene i smøret. Tilsett kraft og fløte. Gi det hele et oppkok og la det småkoke til aspargesen er helt mør, ca. 15 minutter.
  3. Bruk en stavmikser eller en blender og kjør suppen glatt og jevn. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Kok toppene raskt i litt lettsaltet vann og server suppen med aspargestopper, litt sprøstekt spekeskinke og grovhakket gressløk.

Alle rettene er beregnet til fire personer, men du kan lage mer eller mindre, alt ettersom hvor mange personer du skal servere.

Lykke til og smakelig uke ?

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...