11 fakta om verdens største Huskatt- Maine coon

11 fakta om verdens største Huskatt- Maine coon

Maine coone er en vakker og særdeles majestetisk huskatt, og faktisk så er den verdens største tamkattrase. Med sine mange kilo, de lange centimetrene og en enorm manke er dette huskatten som virkelig vekker oppsikt. Tross sin store størrelse og i blandt skremmende ytre er dette en perfekt familiekatt. Maine coon er en ettertraktet rasekatt og det har forekommet at de har blitt stjålet. Noen velger derfor å ha katten sin som innekatt eller i bånd. Denne rasen har likevel et stort behov for å røre på seg og trenger stor fysisk utfoldelse.

Siden Maine coon er en rasekatt må du regne med å betale en hel del for den. Sørg for at du handler av seriøse oppdrettere.

11 fakta om Maine Coon

En katt er faktisk ikke bare en katt. Vi er kanskje vant til at vi kan hente en katt hos noen som har fått et kattekull og det var det. Men med rasekatter er det som regel ikke slik. Da handler du katten din hos en seriøs oppdretter og hver katterase har sine fordeler og ulemper som du bør sette deg inn i.

Verdens største huskatt

Main Coon

Det unike med denne rasen er størrelsen. Den er den største tamkatten du kan ha i hus. Hunnkattene veier som regel mellom 4 og 6 kilo og hannene veier gjerne et par kilo mer. Blir den stor nok kan den fort forveksles med et rovdyr.

Tåler mer kulde enn mange andre katter

Main Coon 7

Maine Coon rasen har tykk pels og er faktisk som skapt for å klare seg ute om vinteren. Pelsen er lang og i flere lage og halen er lang og rufsete, noe som vil gi katten varme når den krøller seg sammen.

I tillegg er potene store så den tråkker ikke så lett gjennom snøen. Ørene er ofte det som kan bli ekstra utsatt i kulden, men denne rasen har ekstra hår på ørene akkurat som gaupa. Håret på ørene sørger for å beskytte mot kald vind når uværet herjer som verst.

Maine Coon er en gammel rase

Main Coon 3

Akkurat hvor gammel denne rasen er vet man ikke helt sikkert, men det sies at den ble vist frem på en utstilling i Boston i 1878.

En døende rase

Main Coon 4

På begynnelsen av 1900-tallet sank denne rasen i popularitet og på 50-tallet. var det fryktet at rasen var utdødd. Det snudde derimot og i dag er rasen en av de mest populære katterasene, og folk betaler en liten formue for dem.

Verdens største Maine Coon

Main Coon 5

Litt av grunnen til at denne rasen er så populær er fordi den blir så stor og er den største tamme katten å få tak i. Den største katten i sin rase står oppført i Guinness World Records med en vekt på hele 15,9 kilo og en lengde fra haletipp til nesetipp på 123 cm.

Elsker å prate

Main coon2

En Main Coon kommer ofte med flere lyder i språket sitt enn kun mjauing. Disse har et stort repertoar av lyder fra alt fra kurring, kvitring og langtrukne mjau. En Main Coon er veldig sosial og liker å være med der det skjer og den kan prate dagen lang.

Familievennelig

Main Coon 6

Selv om denne rasen er stor og flott er den også perfekt som en familiekatt. Den er kjent for å være både sosial og kjærlig og går også godt sammen med barn. Har du andre husdyr går den som regel også godt sammen med dem.

Hvor kommer Maine Coon i fra?

Main Coon 8

Før i tiden trodde mange at Maine coon rasen var i slekt med vaskebjørnen, derav navnet. Dette er i dag avkreftet og rasen stammer opprinnelig fra Main i USA. Innbyggerne i Maine var svært stolte av sine usedvanlige katter og mente at deres rase var både smartere, raskere og sterkere.

Genetisk slektning i Norge

Main Coon 10

Norsk skogskatt er en genetisk slekning av Main Coon rasen. Det sies at vikingingene tok med seg en norsk skogskatt til Amerika og der blandet de seg med store amerikanske katter.

Elsker vann

Main Coon 9

Katter har ikke for vane å være så begeistret for vann. Denne rasen derimot elsker vann. Den tykke pelsen trekker ikke til seg vann og en Main Coon kan finne på å velte vannskålen og leke med vannet eller drikke av springen f.eks. Den må som andre katter alltid ha tilgang til ferskt vann og skal ikke drikke melk.

Seks tær

Man Coon 11

Main Coon hadde opprinnelige seks tær og noen har det fortsatt selv om det er færre og færre å finne med en klo ekstra. Dette er fordi katter med en ekstra klo får ikke være med i utstillingskonkurranse.

Main Coon er den perfekte katt å ha i hus enten du er alen eller du har barn. Den er kjærlig, snill og veldig sosial. Velger du denne rasen som en innekatt må du sørge for at den får utløp for sitt medfødte behov for å kunne være aktiv og i bevegelse. Dette er katten du faktisk kan lære noen triks. Moro for deg og spennende for katten.

Lykke til ?

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...