Kyling føtter hovedbilde

Matrettene vi spiser har forandret seg betraktelig opp gjennom årene, men det er ikke alle matretter som hverken er, eller har vært, vanlig å spise her i Norge. Reiser du utenlands vil du alltid oppdage nye kulinariske retter, men vi er ganske sikre på at det er mange av disse middagene du aldri ville ha spist. De hadde muligens gjort seg som et Instagram bilde, men virkelig ikke stort mer enn det.

Vi, i redaksjonen, skulle vært forbi fryktelig sulten for å hatt ork til å spise noen av disse rettene, selv om mange av dem er helt vanlig å spise i andre land.

1Kyllingføtter

kylling føtter
Kyllingføtter kan du visstnok få både ferske og fryst.

Dette bildet av kyllingføtter gir oss grøssninger langt nedover ryggen, men det utrolige er at de som har greie på det sier det smaker fantastisk. Riktig tilberedt selvsagt, men det står ikke på listen vår over ønsket ingrediens.

2Kokte egg med andunge

and i egg
Dette finnes det faktisk ikke ord for.

Mulig vi er spesielt godt vant her oppe i kalde nord, men denne retten er virkelig bare trist. Veldig trist.

3Grillet slange

grillede slanger
Helgrillet slange på spyd.

Kunne du ha blitt fristet ved å ha en av disse på grillen? Husk at hoggormen i Norge er fredet i tilfellet du skulle få ånden over deg og vil prøve noe nytt.

4Grillede larver

larver
Larver på spyd.

Larver er noe som stadig blir mer og mer «populært», selv her hos oss, men du må nok regne med å spise en hel del av dem skal du kjenne at det monner litt i magen.

5Friterte rotter

Like many of their neighbours, the Lao are adventurous eaters. In any village market you may find whole fried snake, barbecued field rat, grilled dog meat, fried baby frogs, frogs on skewers, fried giant water bugs and beetles – as well as more mundane offerings like marinated chicken feet, fried mole crickets and grasshoppers.
Helfriterte rotter.

Nei, nei, nei! Så sultne hadde vi aldri blitt, aldri! Disse dyrene kan bære med seg alt av sykdommer og selv om de har vært en rundt i frityren hadde vi ikke tatt sjansen.

6Stekte Grisesnuter

grise neser
Uff! Stekte grisesnuter.

Vi har hørt om syltelabber, som faktisk er en yndet rett for mange, og vi har hørt om otersnuter fra» Monthe Pyton» filmen, men disse frister overhodet ikke.

7Sorte egg

sorte egg
Sorte egg er ikke det værste vi har sett i dag.

Disse er ikke de værste vi har sett, men vi er usikre på om de er råtne eller om de kanskje de har ligget i en eller form for lake. Fristende er det uansett ikke.

8Helfritert Flaggermus

Stekt flaggermus
Helfritert flaggermus som tilbehør til suppe.

Denne stakkar ´n har fått skylden for mye det siste året, og vi håper dette slutter å være en livrett.

9Fritert tarantella

#¿•≥Ê√¿ ≥
Fritert tarantella på spyd.

Er dagen med store kjærligheter plutselig over? Er det dette vi kan vente oss når vi en gang igjen skal på tusenfryd? Det håper vi virkelig ikke.

10Veps i kjeks

vepsekjeks
Smakfulle vepsekjeks ?

Det er riktignok mange som irriterer seg over veps som surrer rundt hodene våre på sensommeren, og som mener de rett og slett er overflødige. Kanskje dette kan være en idé? Så får vepsen endelig en funksjon.

 

Tror nok, for vår del, at vi heller får prøve ut noen eldgamle middagsfavoritter, som er kjent som god, gammeldags husmannskost 🙂

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker